despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Pur şi simplu: MATTY!

scris de Ando

Am avut, recent, acces (din păcate, pentru prea puţin timp) la câteva zeci de exemplare dintr-o colecţie a  ziarului România Liberă (din anii 1973, 1977, 1978 şi 1981), aşa că am savurat din nou o parte din vestitele caricaturi din seria “Una pe zi” – publicată mai bine de 15 ani – ale neuitatului Matty Aslan.

În plus, la restricţia de timp s-a adăugat şi lipsa unor mijloace tehnice adecvate, aşa că am recurs pur şi simplu la aparatul de fotografiat pentru a răpi măcar câteva din aceste “pilule” pline de umor sclipitor. Veţi vedea că hazul lor e mai actual ca niciodată şi că nu-i cu nimic mai prejos decât al oricărui caricaturist-editorialist de la orice ziar celebru al lumii!

Ca să n-o mai lungesc: le vom prezenta şi noi, în fiecare zi: una pe zi. Ca un omagiu adus celui mai grozav caricaturist roman. Sperăm că veţi trece cu vederea lacunele calitative ale imaginilor.

10 comments to Pur şi simplu: MATTY!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>