despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Avertisment: Constanţa 2013!

scris de Ando

Eu, vorba lui Farfuridi, am, n-am treabă, fix de Paşte mă duc la neamurile din Constanţa!

Aşa se face că am dat ochii şi în această primavară cu oraşul de la malul mării. Având în vedere degradarea progresivă care cuprinsese în ultimii ani centrul istoric al oraşului, nu mă aşteptam la cine ştie ce minuni în zona respectivă.

Acum însă, s-a adăugat efectul lucrărilor de reabilitare începute din martie. Ca urmare, întreaga zonă este “sub asediu”: străzi desfundate aproape total, multe utilaje, grămezi de materiale, trotuare dezafectate, fără dale… Ce mai, şantier în toată regula! Efectiv, mi-a pierit cheful să fac poze, aşa că profitând de blogul URBAN CONSTANŢA, am selectat câteva link-uri “calde” ca să vă formaţi o imagine concretă:

Deci, părerea mea esta că, cel puţin în această vară, să vă luaţi adio de la plimbările prin piaţa Ovidiu sau de pe promenada de la Cazino.

Asta nu înseamnă că sunt pesimist: s-ar putea ca, în final, să iasă un lucru bun pe care Constanţa îl aşteaptă cam de multişor şi pe care-l merită-pentru constănţeni şi pentru noi, vizitatorii!

1 comment to Avertisment: Constanţa 2013!

  • cata

    Bune informatiile Ando.Anul trecut am luat la pas toata zona,dupa niste ani de pauza si sa spun ca am fost dezamagit ar fi putin spus.Mai ales ca stiu bine zona,aproape in toate vacantele aveam alocate cateva zile pentru o tura la neamuri,armata facuta in Constanta,etc.Era totul parasit,darapanat,strazile sparte,desfundate,esplanada de la Cazinou parca era dupa bombardament,Piata Ovidiu numai zic,opreau autocare cu straini,mai in varsta,care vizitau muzeul judetean si se uitau de parca ajunsesera in vreun crater de pe luna.Ma refer la astea pentru ca sunt in sarcina lui Pastaie.De cladiri nu vorbesc pentru ca aici sunt proprietari particulari si nu prea ai ce le face,vedem si noi asta ,mai ales in Centrul Vechi.
    Lucrul bun este ca s-au apucat de treaba,cu parandaraturile de rigoare,comisioane si toate cele stiute.Sunt foarte curios cum va arata la sfarsit.
    Misto va fi ca dupa ce vor termina se vor apuca de Cazinou si vor face praf cu utilaje grele nou renovata esplanada,ca doar nu vor opera cu elicopterul sau cu barja.Chestii subtile.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>