despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

dincolo de etajul I

scris de Florin

O casă de pe Blănăriei a pierdut lupta cu indolenţa, impotenţa, nesimţirea şi gravitaţia şi s-a prăbuşit în stradă!

Ne-am obişnuit că atunci când vorbim despre Bucureşti să ne referim în general la maidanezi, gropi şi mizerie. Mai luăm în discuţie şi traficul şi RATB-ul şi primarii şi clădirile ce au dispărut sau dispar.

Ce nu ne-am obişnuit să facem, este să privim şi în sus, la pereţii de la etajele superioare, la calcane, la jgheaburile de apă, la balcoane sau acoperişuri. Poate dacă am privi mai des şi mai atenţi la aceste lucruri, ne-am da seama cu adevărat în ce pericol ne aflăm atunci când circulăm prin locuri cunoscute.

Am avut ceva timp de curând şi iată ce am reuşit să fotografiez. Pozele sunt făcute pe Elisabeta, Victoriei şi Lipscani, zone pline de lume. Abia când veţi privi şi dincolo de etajul I al clădirilor (cam până acolo sunt “restaurate” clădirile) va veţi da seamă cu adevărat cât de degradat e acest oraş.

Multe sunt lucrurile pe care le putem încrimina pentru situaţia acestui oraş, inclusiv obsesia noastră de a crede, de aproape un sfert de secol, în promisiunile unor ŞARLATANI!

Deja pentru ce se vede în pozele astea nu mai putem da vină pe buldozerele ceauşiste!

8 comments to dincolo de etajul I

 • Ando

  Lipsa de fermitate a primăriilor în a aplica legile, influenţa şi jocurile de interese ale mafiei imobiliare = toate duc la aspectele jalnice din imagini…toate se tărăgănează de la o zi la alta, de la un an la altul.
  Incidentul de ieri-din fericire-n-a făcut victime, dar asta a fost doar o şansă…

 • Anonymous

  Nu mai aveam noi problemele astea aum daca Ceausescu termina ce a inceput !

 • mihaela

  Este vorba de strada Blanari, din centrul vechi, nu exista strada Blanariei 🙂

 • hm

  Blănăriei, Şelăriei, Lipscăniei 🙂

 • Freesys

  Lanariei+Blanari=Blanariei si Lanari

 • Ando

  @Anonymous: ştii ce-mi pare mie rău? că n-a terminat de rezolvat calea Călăraşilor care a rămas “gâtuită” pe porţiunea de la Mântuleasa până puţin după Hala Traian.

 • Anonymous

  La fel de darapanat arata si Palatul Parlamentului si blocurile din zona Unirii, pentru cine vrea sa vada realitatea.
  Trebuie sa ii multumim Tov Ilici pentru situatia de azi, a facut tot ce a putut numai sa nu retrocedeze imobilele confiscate abuziv.

 • Andrei

  @Ando
  “Lipsa de fermitate a primăriilor în a aplica legile, influenţa şi jocurile de interese ale mafiei imobiliare = toate duc la aspectele jalnice din imagini…”
  O fi o lipsa de fermitate a primariilor, insa eu consider ca e o lipsa a societatii civile in Ro, societatea civila ce i-ar calca pe nervi pe primarii corupti(toti sunt corupti, portocalii, galbenii, rosii si “independentii”).Anume din cauza lipsei societatii civile, traim cum traim. In ultimii ani au aparut tot felul de ONG-uri, insa ele de fapt sunt emitatii triste a organizatiilor NON guvernamentale, toate sunt fondate neoficial de catre un partid sau altul (in afara de Robi si Fierfoten). Au mai aparut vezi domne si niste lideri a societatii civile lipsa, si anume “independentu” Nicusor Dan, ce e un baiat simpatic, intelectual, matematician, …….. doar ca are un minus, e un proiect portocaliu. Si mai e inca unu neberberit ce a uitat drumul spre frizerie, Remus Cernea asta e antipodul lui ND din partea “rosiilor”. Mai pe scurt, avem o societate civila imaginara, deci avem bunastare imaginara, ne meritam soarta domnilor !!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>