despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

după clienţi

… n-am mai vorbit de multă vreme despre potol, despre haleală, despre ce bagi la ghiozdan. Nici n-am mai găsit ceva nou, ceva interesant, ceva nemaipomenit. Totul e – cum se zicea la radio pe vremuri, la doişpe fără zece, cînd se dădeau cotele apelor Dunării – staţionar.

Prin Victoriei nu-i nimic de povestit. Gregory’s e închis în continuare – şi nu ştiu cînd se va redeschide şi cum va fi locul cînd se va-ntîmpla asta. S-a închis şi patiseria aceea nefericită de pe Titulescu – Bianca, cea de lîngă Megapan; şi zău că nu-mi pare rău, deloc, deloc.

Pesemne c-aţi citit că în locul lu’ City Grill a apărut o chestie care vinde-ngheţată – îi zice Haagen Dazs. Cum nu-mi plac chestiile scumpe, oricît de bune-ar fi cică ele, nu am fost să văd despre ce-i vorba; acum că zic asta îmi dau seama că nu am fost niciodată nici măcar la Subway – care-i la doi paşi de mine. Na, uite: sunt prea bogat ca să-mi permit lucruri scumpe.

Dacă tot batem cîmpii, vă  zic şi că mă uit foarte curios la atitudinea marilor jucători din domeniul mîncării de-aici, din Victoriei. Pe-aici sînt cîteva blocuri de birouri – or fi cîteva sute de angajaţi care tre’ să mănînce. Din cînd în cînd unii se mai relochează (aşa-i zice acum procesului de luare-a calabalîcului şi de căutare a altui loc, mai lesne de plătit). Destule etaje de birouri sînt, de fapt, mereu goale; dar mereu se găseşte cîte-o firmă care vine pe-aici, cu vreo sută-două de noi oameni. Eu văd asta ca pe-o sută-două de potenţiali clienţi; şi mă uit cu atenţie să-mi dau seama cum văd treaba asta şi Mc Donald’s, şi Spring Time, şi Toscana, şi Starbucks: dacă – atunci cînd se mută oameni noi în birourile de deasupra lor – caută cumva să-i ademenească, să-i momească, să-i convingă să-şi lase banii la ei. Mda; şi da, şi nu; impresia generală e că nu se strofoacă să-i cîştige – ci aşteaptă liniştiţi, ştiind că oamenii oricum o să ajungă la ei.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

3 comments to după clienţi

  • Merge Subway, iti recomand cu draga inima. Nu stiu despre atitudinea vinzatorilor romani, care mi s’a parut un pic cam prea familiara cu clientul, dar produsele sunt la nivelul celor din Subway-urile de afara, si ca rezultat e probabil cel mai bun sandvis cald pe care ti’l poti lua prin Bucuresti.
    Despre Hagen-Dasz sa nu zici de rele ca te execut pe loc ! 😉
    In vecii vecilor n’o sa gasesti inghetata mai buna in Romania decat la ei, indiferent de cit de scumpa e. Nu sunt o inventie, ci o firma mare si prestigioasa, si au venit aici cu retetele, care astea fac toti banii.

  • hm

    cel mai bun sandvis pot sa mi-l fac la magazinul de peste drum cu trei-patru lei.

    Nu mai cred in lucruri scumpe. Nu imi plac nici cele ieftine. Laud din toata inima pe oricine care poate face ceva peste medie si se chinuie sa pastreze calitatea si pretul.

  • Amiral Snagov

    Daaa … HAAGEN …100% natural totul… Au niste vaci in spate si le mulg 🙂

    Diferenta e in “E” uri

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>