despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

M-am săturat de “Centrul Vechi”!

scris de Florin

Cum vine vorba de oraşul ăsta, toata discuţia se “focusează” pe acea zonă. Se fac aprecieri, planuri şi se dă cu presupusul. Altceva nu mai există, alte zone nu sunt importante, nimic altceva nu poate concura cu acest subiect, ce a ajuns unul de fitze – ca subiectul însuşi.

Nu mai contează că imobilele retrocedate sunt pe punctul de a se prăbuşi indiferent de amplasamentul lor, că faţa acestui oraş e plină de bube ce se înmulţesc pe zi ce trece, că oraşul din spatele blocurilor ceauşiste dispare într-un ritm alarmant. Dacă nu eşti o clădire din Centrul Vechi, nu exişti, nu eşti interesantă, nu meriţi să fii băgată în seamă şi nu merită să fii salvată. Şi uite aşa, Bucureştiul cel de toate zilele se degradează sau dispare sufocat de interese, nepăsare şi nesimţire. Cei ce au pus mâna pe capitală au tot interesul sa menţină în centrul atenţiei acea zonă pentru ca, la adăpostul ei, să poata face ce vor cu restul oraşului.

Iată câteva poze făcute pe Calea Griviţei, Calea Victoriei, Strada Bărăţiei (la nici 30 de metri de fiţosul magazin COCOR), Calea Moşilor, Bulevardul Dacia. Şi asemenea imagini se pot vedea mai peste tot în Bucureşti.

Chiar este Centrul Vechi singura zonă reprezentativă pentru acest oraş?

1 comment to M-am săturat de “Centrul Vechi”!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>