despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu-i de-ajuns

weekendul trecut Bucureştiul a fost plin – dar nu m-a spart, cum se zice. Vă zic şi de ce.

Tot citesc despre felul în care Ciclopul este “reabilitat urban”. Sintagma e o prostie. Graffitti-urile pe pereţi (căci despre asta e vorba) nu înseamnă nici reabilitare, nici urbană, nici nimic din ceea ce vrem să numim civilizaţie. Înseamnă doar ceva despre care să avem să vorbim; ceva la care să facem poze – aaaatît.

Mai apoi, sa fost acel eveniment din ce în ce mai trist, care se cheamă Street Delivery. De ce-i zic trist? Pentru că e. E trist să vezi că doar atît înseamnă creativitatea şi interesul spre un oraş mai bun. Aceleaşi feţe, aceleaşi mîzgăleli, aceleaşi chestii care trebuie înţelese, aceleaşi şmecherii de-ale arhitecţilor care vor să-şi vîndă berea pe-acolo. Mă gîndesc că oraşul ăsta merită mai mult; ne pierdem vremea înjurînd mărginirea şi lenea Primăriei  – de ce nu ne uităm să vedem că nici noi nu sîntem mai breji?

S-a ţinut şi Bloomsday. Dintr-un eveniment drăguţ, ambasadorul irlandez l-a transformat într-o mică vangheliadă; după ce că a l-a mutat cu o zi înainte (este pe 16 ale lui Iunie, nu pe 15 – cum l-au ţinut ai noştri), l-a dus şi-n Centrul Vechi, într-o piaţă unde nici un eveniment n-a reuşit vreodată să aibă vreo identitate.

3 comments to nu-i de-ajuns

 • Ana

  “Reabilitarea urbana” seamana cu “transportul gravitational”, minune a tehnicii pe care au aratat-o de muuult la televizor la o intreprindere. Recte: dadeau drumul la o lada pe o rampa.

 • Amiral Snagov

  Bucurestiul: luat la pila, legat cu sarma, dat cu vopsea pe deasupra 🙂

 • Mihai

  Street Delivery nu mai este ce a fost. Primele editii au fost cele mai reusite.
  Acum s-a transformat intr-o strada in care poti sa iti cumperi bere, sarmalute si clatite la supra pret, timp de trei zile!
  Nimic interesant, aglomeratie, muzica proasta si comercianti smecheri. De evitat pe viitor…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>