despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Dilema ilustrată

scris de Ando

Aşadar, eu mi-am epuizat aproape tot concediul pe anul asta şi, inevitabil, începe procesul ăla, dulce-amar dar şi reconfortant, de decantare a amintirilor plăcute sau neplăcute, dupa cum devine cazul…

Am fost în Italia şi, conform unui obicei adoptat de câţiva ani, am luat cazări la particulari. Bun. La una din aceste cazări, am dat de un tip deosebit de deschis şi volubil (pleonasm pentru un italian, nu-i aşa?) cu care aveam dialog în aproape fiecare seară: ce-am  văzut, ce-am făcut… ce-ar mai fi de văzut  etc, etc.

Intr-una din zile, pe când plecam “pe traseu”,  l-am văzut cum bibilea şi vopsea cutia poştală amplasată pe zidul exterior al curţii.

Şi atunci, m-am gândit ca, la revenirea în ţară, să-i trimit o ilustrată din Bucureşti – mai ales că-i făcusem capul mare cu România şi, bineînţeles, cu Bucureştiul nostru.

M-am gândit că se va bucura să găsească în cutie şi altceva decât pliante sau deprimantele plicuri cu facturi.

Zis şi făcut. Fetele de la un oficiu poştal apropiat, mi-au oferit, amabile, trei modele de ilustrate cu Bucureştiul. Şi de aici, dilema din titlu: care, din acestea trei, sunteţi de părere că reprezintă cel mai bine oraşul nostru?

P.S. Tuturor celor care citesc aceste rânduri, le urez cu acest prilej să aibe o vacanţă cât mai plăcută !

9 comments to Dilema ilustrată

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>