despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ce fac altii: retete urbane… CE???

Fiti atenti:

Serban Slavescu, inventator de retete urbane, considera ca, pentru a gati sanatos si gustos, orice bucatar, fie el incepator sau mai experimentat, trebuie sa aiba grija sa respecte cei sapte pasi fundamentali.

  1. BUCURIE – sansa de transformari pentru toate activitatile.
  2. INTUITIE – dupa ce ai capatat aceasta abilitate nu mai ai nevoie de nicio “carte de bucate”.
  3. CREATIVITATE – reusesti sa dai personalitate felului de mancare pe care-l prepari.
  4. ALEGERE – cauta legume si carne proaspata din sortimente cat mai diferite.
  5. PREGATIRE – curata foarte bine carnea si legumele.
  6. PREPARARE – foloseste tehnici si metode de preparare cat mai usoare (naturale!).
  7. ARANJARE – mancarea asezata pe farfurie preia o parte din starea de spirit si personalitatea celui care a facut-o. (scrie aici!)

Ce-s alea retete urbane? Ce-i aia mincare urbana?

Gulii cu gutui si tarta cu branza si crema de curmale.

Legume la gratar, telemea si frigarui cu prune si caise.

Ananas cu ceapa, pui cu fenel si pere cu mere.

Morcovi, telina, gratar si cartofi prajiti altfel. (uite pe larg aici!)

Bine-bine, da’ de ce-i spune mincare urbana? Cind eu vad clar ca mincarea urbana e gratarul facut in spatele blocului!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>