despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

zile drăguţe

înainte ca Bucureştiul să cadă în moleşeala aceea de peste mijlocul verii, trece printr-o perioadă drăguţă, în care mereu se-ntîmplă cîte ceva.

Brambureala care ne defineşte oraşul e deplină; nu ştii niciodată sigur ce, unde, cînd se întîmplă – mult noroc să poţi găsi evenimentele astea adunate laolaltă, pe un site-undeva. Nici măcar cei care le organizează nu-s în stare să le aşterne frumos – cu ore, cu activităţi, cu invitaţi. Dar asta-i altceva.

… şi weekendul ăsta, fireşte, s-au întîmplat chestii. La Gară s-a ţinut o chestie de i-a zis Train Delivery şi la care nu m-am dus; dar m-am dus la Comics Fest – asta ca să-l salut pe Puiu Manu şi să văd dacă se mai întîmplă ceva nou în lumea BD-ului.

… la Universitate, pe colţul dinspre Colţea, se cîntă din nou serile; Kiselefful se închide iar în weekend circulaţiei auto; o să fie iar fel de fel de spectacole peste vară prin Centrul Vechi.

Fireşte – nu totul străluceşte, nu totul e interesant, nu totul e nou, special. Dar ai ce alege, ştii.

Tot în Centrul Vechi, se ţine un soi de expoziţie de-a arhitecţilor – sînt afişate felurite proiecte; mai bine nu le-ar afişa. Am privit atent propunerile de amenajare a spaţiilor publice şi pietonale gîndite pentru mai multe oraşe mari ale ţării, şi m-a cuprins disperarea. Arhitecţii au un şablon pe care-l aplică peste tot; nu contează că-i oraş medieval sau construit în plin avînt al colectivizării – ideea lor e aceeaşi; mare păcat.

Las la urmă chestiile care se petrec  lîngă Ateneu, în piaţă. Concerte pe care ţi-i mai mare dragul să le asculţi. Puţine locuri bucureştene sînt mai frumoase decît grădina Ateneului pe înserat; dacă mai şi sună nişte muzică drăguţă prin apropiere, nu-ţi mai vine să pleci.

Bucuraţi-vă de Bucureştiul zilelor astea – după cum v-am zis, în toiul verii nu va mai fi aşa.

3 comments to zile drăguţe

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>