despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cum poate muri o piaţă

scris de Ando

Relativ, simplu! Am trecut, zilele trecute,  prin Piaţa Amzei şi mă uitam cum un important vad comercial al oraşului a fost – practic – pus pe butuci. Nici nu mai ştiu de câţi ani zace aşa, parcă fără suflet.

Deci, pe scurt, cam astfel se petrec lucrurile: se începe  o “modernizare” care nu se mai termină. Normal, locuitorii din zonă, nevoiţi să se descurce cu aprovizionarea, se orientează pe perioada “lucrărilor” spre alte pieţe ale oraşului. La fel de firesc, cei care aduceau marfă spre vânzare caută şi găsesc alte debuşeuri.

Treptat, locul iese din zona de interes a ambelor categorii: cumpărător-vânzător.

Ce au adus nou cei doi ani de şantier în piaţa Amzei? Deocamdată, o banală construcţie care zace nefolosită de alţi câtiva ani.

Mint. Undeva, într-un colţ, la parter, sunt câteva boxe ocupate de florării. În rest, bate vântul… Bani (publici) cheltuiţi – până acum – aiurea!

Şi uite aşa, în numele unui aşa zis comerţ modern, este scoasă din circuit o piaţă clasică  care îşi avea rostul ei cu tarabele pline de fructe, legume şi verdeţuri, cu atmosfera  ei specifică şi pe care oamenii încet, încet o dau uitării.

Oare, mai are vreo şansă de renaştere  Piaţa Amzei, cea adevărată ? Banner-ul din imagine spune că da…

4 comments to Cum poate muri o piaţă

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>