despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: la Lidl, Doina

Ţineţi minte femeia asta care cerşea cu copilul în braţe la centrul comercial Năsăud?

Tare-mi era cunoscută, şi mi-am dat seama imediat de unde. Pentru că, în restul timpului, cerşeşte la Lidl, magazinul de pe strada Doina – e la doi paşi şi vadul e mult mai bun.

Cînd zic că cerşeşte, vreau să zic că o face aşa cum mergem noi la serviciu; conştiincios. Zilnic, fără pauză. Nu e agresivă, tehnica ei este să-ţi ceară căruciorul cu fisa de 50 de bani în el. Dacă vrei – bine; dacă nu – nu. Dacă ai o fisă de plastic sau foloseşti un capăt de cheie în loc de monedă, înţelege.

Femeia asta cerşeşte la Lidl de cîteva luni. Îmi pare rău, dar deja nu mai e doar vina D.G.A.S.P.C.; e vina magazinului Lidl. Femeia asta nu cerşeşte nici pe trotuar, nici pe stradă; cerşeşte pe un spaţiu particular, privat. Parcarea magazinului Lidl este proprietatea magazinului – ce se întîmplă acolo cade în sarcina lui. Să nu-mi spuneţi că n-are ce face: Lidl are cel puţin doi agenţi de pază.

Consider că magazinul Lidl de pe strada Doina încurajează cerşetoria şi exploatarea minorilor.

D.G.A.S.P.C. Sector 5 a fost înştiinţată; de asemenea, aşteptăm un punct de vedere din partea magazinului.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

5 comments to trezim copiii: la Lidl, Doina

 • Filip

  Am văzut-o şi eu de câteva ori şi m-am mirat că Lidl o tolerează.
  Pe de altă parte, care or fi alternativele femeii? Câştigă câţiva lei pe zi (pe zi!) din cărucioare… Aş prefera ca Lidl să nu o alunge pur şi simplu, ci să-i dea o mână de ajutor.
  Oare există ONG-uri care ar putea să o ajute?

 • hm

  şi eu mă întreb multe…
  şi totuşi cred că sînt lucruri care cad în sarcina statului, iar ONG-urile să completeze…
  Ştiu că statul, neimplicîndu-se, nu poate oferi nici ONG-urilor şansa de a se implica mai mult.

  Cred – şi rămîn la aceeaşi părere – că statul trebuie forţat să intervină.
  Nu, nu vreau un stat care doar să pedepsească, care să dea amenzi… Vreau un stat căruia să-i pese de cetăţenii săi.

 • Cred că ar fi fost mai bine ca Lidl să o angajeze să adune cărucioarele. Dar punem pariu că nu o să vrea să muncească? E mai uşor să stai cu mâna întinsă şi să scoţi câteva mii de lei pe lună, decât să lucrezi 8 ore pe zi pe 700 RON. La Lidl-ul din Iuliu Maniu sunt mereu cerşetori… degeaba le spune paznicul să plece, că ei tot se întorc… e o babă cu mâna întinsă la uşă şi doi puradei la coşuri.
  Iar afaceristul e afacerist… dacă cineva îi face treaba fără să fie plătit, nu se supără. Iar mă gândesc la Billa din Drumul Taberei… înainte avea oameni care adunau coşurile din parcare. Acum i-a dat afară, că sunt zeci de puradei şi discriminaţi care adună coşurile ca să ia fisele rămase, nu mai au nevoie să plătească un om pentru treaba asta.

 • Ando

  Mie mi-e foarte clar. Noi suntem de vină.Dacă nimeni nu ar da,cerşetorii ar dispărea. Avem de-a face cu nişte escroci, iar noi gândim de prea multe ori, cum se zice, cu inima, cu sufletul…şi, în timp, suferim consecinţele…

 • hm

  Răspuns de la LIDL:
  “Compania Lidl a luat toate masurile necesare solutionarii acestei situatii neplacute si a trimis o adresa catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5 Bucuresti. Politia a fost de asemenea instiintata.

  Lidl nu incurajeaza aceste actiuni, din contra ne simtim incomodati in acordarea unor conditii de cumparaturi la standardele cele mai bune cu care i-am obisnuit deja pe clientii nostri. Din pacate, o actiune concreta inmpotriva cersetorilor au drept sa ia doar cei de la Protectia Copilului si Politia Locala.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>