despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: la Lidl se cerşeşte iar

Atît de mult le pasă magazinelor să-şi păstreze parcările curate şi sigure, încît te-apucă scîrba. Revenind azi la magazinul Lidl de pe strada Doina, am regăsit cerşetoarea care apelează la mila publică cu bebeluşul agăţat de gît. Mai era şi fata de 10 ani care vîna cărucioare. Mai era şi hăndrălăul numai bun de săpat şanţuri care vindea ştergătoare.

Nu mai fac poze aici, că n-am chef. Dacă vrea Poliţia probe, n-are decît să se uite pe înregistrările camerelor video exterioare ale magazinului.

Eu nu-nţeleg. E greu să goneşti cerşetorii din faţa magazinului tău de pe Magheru: pentru că trotuarul e, cum ar veni, loc public. Dar cerşetorii de la Lidl (şi de la Kaufland, şi de la Cora, şi de la Carrefour, ş.a.m.d.) se află pe un spaţiu particular, de unde orice agent de pază îi poate scoate în şuturi în strada mare.

Între nu se poate şi nu se vrea e toată lumea noastră; cum ar veni, între cer şi pămînt.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilul. Trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

2 comments to trezim copiii: la Lidl se cerşeşte iar

  • Serban

    Mda, greu de inteles “apatia” personalului de paza… Poate daca li s-ar plange mai multi clienti, concomitent cu refuzul de-ai “sponzoriza pe cersetori/ofertantii de servicii, s-ar mai misca cate ceva.

  • hm

    ei, personalul de pază e cu ochii, întîi de toate, la rafturi… Cam aşa e şi instruit şi dimensionat dispozitivul de pază.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>