despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Adunate… de pe străzi

scris de Ando

Strada Clucerului – o stradă frumoasă care din fericire a scăpat de mutilarea demolarilor masive, fiind mascată de “perdeaua” de blocuri de pe Ion Mihalache (fost 1 Mai).

La numărul 10 este o clădire gen vilă, ca multe altele din zonă, dar aici avem o micuţă “comoară” stradală.
In primul rând, plăcuţele emailate cu numele străzii şi cu numărul casei. Priviţi ce frumos este caligrafiat numele… asta, pun pariu că mai rezistă 100 de ani!

Iar, dedesubt, ceva şi mai deosebit – plăcuţa de abonat la serviciile de societăţii de „difuziune radiotelefonică” plăcuţă care datează deci, de aproape 80 de ani:

Strada Roma nr. 16. Aici, prin bunăvoinţa proprietarului-colecţionar, domnul Caius Chenescu, în curtea casei se află această sculptura în bronz numită “Insingurare“.

De fiecare dată când trec pe aici, nu pot să nu mă opresc câteva momente… atât de profund este redată durerea acestei femei îndoită de o dramă numai de ea ştiută.

Autorul este sculptorul sucevean Ion Mândrescu, cel care a realizat şi lucrarea “Omul, timpul, spaţiul“, cea de pe strada Măndineşti (Sf. Dumitru), vizavi de Teatrul de Comedie.

Iar la 5 minute distanţă, după ce ocoleşti clădirea Administraţiei Financiare sector 1 (admirându-i garduleţul), care poartă cu mândrie şi fosta denumire de “percepţie fiscală“:

… aici, pe strada Londra la nr. 19, dai de această clădire… cu turnuleţ:

4 comments to Adunate… de pe străzi

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>