despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

comentarii

arhiva

ce nu poate face Spring Time

Spring Time e, poate, cea mai veche unitate de alimentaţie publică bucureşteană pe partea de fast-food. A trecut prin vremuri, a trecut prin schimbări, dar merge şi-acum. Şaorma de aici numai şaormă nu este – de mult i s-a dus chestia aia de-o făcea specială – şi burgerii s-au scumpit; dar lumea tot dă năvală.

N-am putut pricepe de ce nu se poate face ceva la Spring Time ca să nu mai aştepţi, la prînz, minute în şir ca să primeşti comanda.

Da – plăteşti repede la casă şi primeşti un bon, cu care te duci la tejgheaua unde se pregătesc şaormele, burgerii, pizza. Şi acolo îţi dai coate şi reuşeşti să bagi bonul sub nasul vreunui angajat care nu mai ştie încotro s-o apuce şi ce să facă mai repede. Şi ţi se spune să aştepţi: cinci minute, sau zece, sau un sfert de oră – cum ţi-o fi norocul şi după cum ţi-e căutătura. Şi după acele cinci, zece minute te duci să-ncerci să primeşti comanda, şi mai aştepţi încă pe-atîta să-ţi prăjească chifteaua…

Spring Time nu reuşeşte nici acum, după 20 de ani, să facă ceva ca oamenii să nu mai stea ca vitele la coadă. E atît, atît de complicat să prevadă cît se vinde la prînz şi să aibă pregătite din timp chifle, şaorme, cartofi prăjiţi? Că nu face nimic personalizat (gen Subway), totul e standard aici! Cum naiba Mc Donald’s poate să-ţi pună chifteaua-n pungă în maxim cinci minute?

E vorba de fast-food, oameni buni: mîncare, deci, care se mănîncă repede şi se cumpără repede. Nu la Spring Time: aici mîncarea e tare, tare înceată. Mare păcat.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

14 comments to ce nu poate face Spring Time

 • Vio

  Ultima dată când am fost la Springul din Victoriei (acum câteva luni) nu m-au mai pus să plimb bonul, se pare că de la casă comanda s-a dus direct, au modernizat ceva, și chiar mi-a zis aia de la casă cât o să dureze.

 • hm

  minutele de la casă nu se pupă neam cu alea de la tejghea… şi eu m-am bucurat de sistemul cel nou, dar păcat că nu merge la ore de vîrf…
  Dacă nu dai bonul “la făcut”, se bagă alţii în faţă… şi aştepţi să le facă lor comanda înaintea ta…
  Aş fi fericit dacă te-ar striga de la tejghea: “comanda numărul…, e gata!”

 • Amiral Snagov

  Tot tiganie a ramas… Macar daca iti pui o salata rezolvi pe loc.
  Ultima data la casa au zis 6 minute, baietii au zis 10-12… si am luat comanda cam in 20… Tot in Victoriei, acolo e cel mai mare balamuc la pranz.
  Si la Subway ti se lungesc urechile.
  Dar la Toscana chiar daca e nebuneala, stiu sa preia clientii foarte eficient! Jos palaria!
  Si Mac-ul e eficient. Doar sa nu intri pe linia de drive 🙂 ca nu mai iesi!

 • hm

  comoditatea se plăteşte… comanzi din maşină, nu-ţi dai fundul jos 😉

 • Ana

  Sint curioasa daca in toate locatiile ti se spune sa astepti “n minutzele” (de exemplu, la Constanta sint invariabil 7 minutzele). A, sa nu uit, trebuie sa vii “cu bonuletzul”.

 • hm

  păi, cred că da.

  La Mc Donald’s, cînd e omor, dai comanda (chiar şi pentru la pachet), te aciueşti frumos la o masă şi vine în minutele promise o fată sau un băiat cu ce ai comandat şi nu te mai întreabă nimic de nici un bon.

 • Serban

  Dupa multi ani de pauza, am fost de curand la Spring’, pentru un hamburger. De gust nu m-am putut plange, desi nu m-a dat pe spate, in schimb era foarte, foarte greu de mancat. Pur si simplu ti se destrama in mana, cred ca jumatate din sosuri am lasat intr-o tona de servetele. Asta ma face sa fiu nostalgic dupa modul de ambalare al bigmac-ului, de la inceputurile McDonals in RO, care era inconjuart de o banda din carton, impiedicandu-l sa se dezintegreze.

 • hm

  pai pe atunci – sa nu fiu rau! – aveai ce sa inconjori la un big mac!!! Zau ca era mai mare in ’95!!

 • Dan

  Cred ca am mancat sute de shaorme la Spring timp de 7 ani de corporatism in Floreasca: scarboasa din prima pana in ultima zi, dar cel putin era ieftina si era la fel de scarboasa in fiecare zi, o calitate pe care nu am regasit-o in alte mancaruri pe care le-am incercat de-a lungul anilor. Cand o sa-i vizitez pe fostii colegi tot la Spring o sa ma duc si tot o shaorma o sa-mi iau (mega sau ce or mai fi lansat intre timp)!

 • hm

  se cheamă, deci, tradiţie… reţetă neaoşă… gust unic 😉

 • florin

  Daca vreti sa ma credeti nu am intrat NICIODATA in Spring,iar in Mec cred ca de vreo 4-5 ori.

 • […] gandit initial sa-i cer o amicului Hungry Mole sa-mi permita scrierea la el, in formula “guest post” pe care a mai folosit-o dar a fost […]

 • hm

  ba, musiu, si io ma inervez, chiar foarte tare!
  …. doar cand l-am auzit pe prapaditul ala care facea pe grecu’ m-au luat spumele! Si nu putea fi altceva decat un iaurt prost si prapadit!
  Rasol d’honneur!

 • marry

  in mare parte sunt de acord cu timpul de asteptare mare. Chiar dureaza 10 15 minute pana e gata comanda. Dar cred ca timpul asta e justificat. Normal ca la Mc primesti comanda repede din moment ce burgerii aia sunt preparati si apoi stau intr-o tava calda de asteptare pana vine cineva sa-i comande. Ia sa comandati cu topping sau extra topping sau fara castraveti, ca sa vedeti cat dureaza de fapt sa primesti produsul. In plus de asta nu am auzit pe nimeni sa zica, ca dupa o zi produsele de la Spring nu mai erau comestibile sau deveneau din “plastic”, cum sunt cele de Mc, in maxim o ora dupa comanda. Alea sunt direct cauciuc.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>