despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: un răspuns de la sectorul 4

DGASPC sector 4 – le-am scris des în ultima vreme – ne răspunde din nou. Vreau să ştiţi un lucru. Mă bucur că oamenii direcţiei sînt pe teren. Poate o mai intra şi frica în cerşetori. Poate o fi mai bine.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

2 comments to trezim copiii: un răspuns de la sectorul 4

 • L.S.

  Nu vreau să fiu rea, dar cred că oamenii ăştia de la primărie, înafara faptului că sunt drăguţi şi dau răspunsuri scrise la sesizări, nu fac mai mult!
  Refuz să cred că nu i-au găsit pe femeia şi copiii care cerşesc pe Libertăţii! Îi văd mereu la “datorie”! Repet: mereu!
  De la răspunsul din 19 august am bănuit că ceva nu-i în regulă: au spus că au monitorizat zona în zilele de 12, 14, 15 şi 16 august. Sunt impresionată de faptul că dumnealor, ca bugetari, au stat la serviciu şi şi-au făcut datoria în zilele în care, cu voie de la Stat, ceilalţi bugetari au stat acasă, fiind liberi, respectiv în zilele de 15 şi 16 august.
  Nu stiu cum se lucrează la Direcţia dumnealor, poate că e o unitate cu foc continuu. Nu le stiu, recunosc, nici procedurile în ceea ce priveşte situaţia de cerşetorie semnalată. Dar ca oameni care se pricep şi cunosc foarte bine, cred eu, habitudinile cerşetorilor, şi-ar fi dat seama unde şi când îi pot găsi.
  Eu, spre exemplu, cunosc zona. E slab populată, dominată mai ales de instituţii de stat, şi câteva blocuri de locuinţe. Femeia aceea stă acolo pentru că dimineaţa trece o mulţime de lume pe acolo, în drum spre serviciu , şi de la aceşti oameni primeşte diverse atenţii. Ora de vârf e pe la 8. Cred că nu stă mai mult de ora zece, pentru că zona e deja pustie la ora aceea. Iar într-o zi de Sf. Mărie, când tot bugetarii au fost liberi, mai mult ca sigur s-a dus să cerşească pe la vreo biserică.
  Mă mir şi de faptul că cei de pe la magazinele din jur şi RDS nu au văzut-o! E mereu acolo, vă spun!Stă lângă magazinul “Attitude Collection”!
  În concluzie, dacă ar vrea să o găsească, ar găsi-o! Primăria e la doi paşi, femeia e mereu prezentă dimineaţa, în zilele lucrătoare!

 • hm

  păi, dacă nu vrei să găseşti, nu găseşti!

  Pe 22 august am fost eu pe acolo, dimineaţa – era la 8 şi un pic!
  După ora 10 n-are niciun rost să mai cerşească acolo.

  Am primit un răspuns referitor la Chirigiu de la DGASPC sector 5 – îl public azi.

  Se pare că trebuie să mă mulţumesc cu trimisul pe teren, şi tare mi se pare că nici asta nu prea se făcea pînă acum. Dar ia să sesizeze şi cei de la Poştă, şi cei de la RDS, şi de la magazine!
  Dacă nu reacţionează nimeni!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>