despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Mai circulă…

scris de Ando

Zilele trecute, am surprins o Dacie 1100… în trafic

E adevărat că, în serialul nostru despre “rable”, găsiţi câte una rătăcita fie pe un trotuar ferit, fie pe o străduţă laturalnică… Bineînţeles că am văzut-o şi pe la diverse sindrofii “retromobilistice”, dar alta e senzaţia când o zăreşti aşa, aşteptând normal verdele semaforului împreună cu modernele zilelor noastre.

Se ştie: a fost primul automobil românesc – lansat pe 22 august 1968 – deci acum 45 de ani. Mai precis, a fost modelul Renault Major “R8”, asamblat la Colibaşi.

Tare mult mi-a plăcut maşinuţa asta. Poate şi pentru că am făcut şcoala cu ea şi tot cu ea am dat şi examenul pentru carnet. Şi de aceea,după ce am pozat-o, i-am salutat cu mare plăcere pe cei din maşină care, la rândul lor, mi-au zâmbit complice.

3 comments to Mai circulă…

 • Anastasiu

  Emotionant!
  O aducere aminte a timpului cand zgomotul de motor de 1100 era o parte din viata noastra…

 • C.D.Mocanu

  Nu sunt pasionat de automobile. Fotografia Daciei 1100 de culoarea untului mi-a trezit însă amintirile.Cu o maşinuţă asemănătoare, în 1979, mi-am condus soţia la altar. Cu aceeaşi Dacie am “alergat” pentru a pregăti evenimentul.Aparţinea unor prieteni, acum pot să spun, de o viaţă.

 • Concretramirez

  Varul meu are o Dacie 1100 de aceasi culoare, in perfecta stare de functionare. Cred ca este si expusa in showroomul Cobalcescu de langa Splai, langa targul de masini Vitan. E o mandrie. Si pentru el si pentru mine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>