despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Matty: una pe zi

20 comments to Matty: una pe zi

  • Daca asa se cred unii cetateni buni, e treaba lor, doar ca ortodoxia comportamentului civilizat nu inseamna nici pe departe a fi un cetatean bun, ci doar un om educat. Daca pe unii nu ii intereseaza cazul Rosia Montana, e un mare semn de intrebare asupra acestui popor. Nu vorbim aici despre un nea Gheorghe din nu stiu ce sat, ci despre un om care pozeaza in atoatecunoscator pe internet, care are opinii dintre cele mai diverse, dar ezita sa spuna ca este prea las sa inteleaga increngatura de interese/manipulari mass-media ce se invarte in jurul Rosiei Montane. Daca nu te intereseaza nici macar marginal ca o zona foarte frumoasa din aceasta tara o sa devina intr-o decada doar o amintire, inlocuita cu un peisaj arid si steril, atunci nu vad de ce am lua judecatile tale despre anumite aspecte ale Bucurestiului drept valide. Normal, fiecare e liber sa-l intereseze sau nu anumite probleme, dar sunt unele pe care nimeni nu le poate ignora (mai ales intr-un stil brutal), chiar daca implicarea in aceasta cauza este doar de pura sustinere morala.

  • Ando

    @MARIUS IMPERATOR: ţi-a scăpat comentariul la săracul Matty !
    vezi că o să pun un link chiar la articolul respectiv…

  • hm

    nu a scăpat, dincolo sînt comentariile închise.

  • hm

    eu zic că fiecare e dator să-şi vadă de treaba lui; şi să recunoască cînd n-are treabă cu vreun subiect. Deci, recunosc oficial că mă doare în cur de Roşia Montană. Este obscen să mă amestec în treburile locale ale unei comunităţi.

    Este obscen să îmi dau cu părerea despre lucruri pe care nu le ştiu – deşi asta este esenţa internetului, se pare.

    Treaba asta, cu manipulările şi conspiraţiile, nu m-a ademenit în viaţa mea.

  • Amiral Snagov

    Ajutati sa treaca strada o baba care nu vrea sa treaca strada. Credeti ca sunteti o adunare, dar sunteti o adunatura.
    Nu aveti nici macar o idee proprie, dar urlati la orice comanda.
    Salvati, flacai!!! Hai, hai!!!!

  • ZZ

    Basini civile :))))))

  • hm

    o veste proasta: societatea “civila” nu exista. Exista doar cetateni, iar cetatenii sunt chemati sa judece cu mintea lor, nu cu mintea altuia.

  • Ando

    Eu am o întrebare :

    uitaţi-vă la aceste imagini făcute în 2011 :

    http://foto.agerpres.ro/index.php?i=5557443

    Deci cam aşa arata zona şi nu cred că s-a îmbunătaţit situaţia.

    Unde erau protestatarii ?

  • hm

    nu mă interesează unde sînt protestatarii, mă interesează unde sînt eu.
    Iar eu sînt Cetăţeanul, nu societatea civilă.

  • Modul vostru de a gandi e pagubos. Daca in trecut nu s-a salvat ceva sau nu s-a luat atitudine, nu inseamna ca asa trebuie sa sa intample si de acum inainte. De o parte sunt niste oameni inimosi, ingreunati de povara propriei vieti zilnice si de intensele incercari de dezbinare si manipulare venite din partea diferitelor grupuri de interese, iar de cealalta parte a baricadei se afla un imens aparat birocratic si foarte multi bani pusi in slujba unui jaf de proportii foarte mari. Amiral Snagov ar face bine sa nu emita judecati prea largi, caci altfel ii doresc sa se afle vreodata in pozitia in care sa-si sustina o cauza si nimeni sa nu-l asculte.
    Treaba cu neamestecul in viata unei comunitati e buna in teorie, dar aici e vb de un interes national, ci nu se mai limiteaza la o simpla disputa locala.
    Acestea fiind spuse inchei acest subiect, caci mistoul aruncat de voi nu face bine nimanui!

  • Am ajuns anul ăsta, absolut întâmplător, pe la Roşia Montană. Tot satul e împânzit de propaganda RMGC-ului (,,Bine aţi venit în localitatea minieră”, ,,Mineritul e viitorul” ş.a.). Localnicii nu prea vorbesc… mulţi şi-au vândut terenurile către RMGC şi au fugit din zonă. Restul joacă tenis şi fotbal pe terenurile sintetice făcute de RMGC. Deşi era FânFest, nu era nicio pancartă, indicator sau poster care să-mi spună unde e festivalul. Dar erau destui cu cortul în spinare la autostop ori pe biciclete încărcate de bagaje, care căutau FânFest-ul.
    Partea proastă e că lacul ăla de cianură o să îi afecteze şi pe restul… la 25 km distanţă turismul e înfloritor, toată Valea Arieşului fiind plină de pensiuni. Ăia o să aibă enorm de pierdut… nu cred că cineva şi-ar face concediul la 25 km de cel mai mare lac de cianură din Europa. Se vede diferenţa şi între Abrud şi Câmpeni. Abrudul, legat de mult timp de Roşia Montană şi de minerit e un oraş fantomă, zona de blocuri arată de 1000 de ori mai rău decât Zăbrăuţiul nostru, iar la ieşirea spre Câmpeni e vestul sălbatic, cu ţigani care aruncă în tren şi, uneori, în maşini, cu tot ce au la îndemână. Pe când la vreo 15 km distanţă, la Câmpeni, parcă eşti în altă lume… există o fabrică de mobilă, Profi, blocurile sunt mai îngrijite, casele la fel.

  • Amiral Snagov

    E dragut ca vorbiti de manipulare dar cand auziti cuvantul “SALVATI…” va infiintati pe data la orice protest.
    Era, unul, Pavlov, care avea ceva de zis despre asta!

  • hm

    Se cultivă cu îndărătnicie ideea că doar dacă „ieşi din casă“ e ceva de capul tău. Este greşit şi oamenii cu capul pe umeri trebuie asiguraţi, prin orice canale de comunicare, că nu greşesc dacă nu se implică în proteste publice.
    Se bate monedă că doar adevărul celor vocali contează; este de asemenea greşit. Pentru un cortegiu mortuar, pentru un alai de nuntă, pentru o reuniune a microbiştilor nu se opreşte mersul unei ţări; şi nici pentru astfel de proteste.

    Este înfiorător de trist că oamenii sînt îndemnaţi să „aibă opinii“, dar numai dacă acele opinii sînt aidoma celor conforme.

  • Anastasiu

    Sunt momente in viata unei societati cand recursul la strada e legitim. E cazul grevelor.
    Ce era romantic in 1990 este anacronic si nociv in 2013.
    Sa ne cunoastem lungul nasului, domnilor.

  • simply

    Discutiile sunt inutile. Pe politic, proiectul va cadea.
    O mare victorie a p….. (a societatii civile)

  • hm

    hei, hei, vorbeste frumos.
    Nu folosi cuvinte urate, cum ar fi “societate civila”

  • Amiral Snagov

    Fratilor… ne-am invins!

  • Concretramirez

    Scuze, ce legatura au toate astea cu Matty? Coltul asta era o insula de zambet si liniste pana cineva mai sus a deschis subiectul. Am deja o opinie personala legata de Rosia Montana pe care nu sunt dator sa o expun nimanui si mai ales nu aici sau in modul acesta. Nu e deloc locul potrivit si parca nu s-a formulat nici o invitatie in acest sens. Nu-mi place cand cineva imi strica armonia si preseaza atat de insistent pe un teren total strain lui. De obicei cei cu mintea cat o nuca fac asta. Sa revenim va rog la Matty. Merita respectat altfel.

  • hm

    da, cu o intarziere de care imi pare rau, decid sa inchid comentariile si aici (asa cum am facut, de la bun inceput, la articolul de la care s-au pornit discutiile)