despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ridică-mă la cer

scris de Florin

De ceva vreme o nouă moda bântuie imobiliarul bucureştean: unor clădiri se adaugă unul sau două etaje sau doar o mansardă. Spaţiile au deja preţuri destul de mari aici în capitală, aşa că babuinii imobiliari au venit cu găselniţa asta şi cum spaţiile comerciale sunt deocamdată singurele care pot duce la recuperarea investiţiei, iată că s-a trecut la upgradarea pieţelor de pe vremea lui nea Nicu.

În Bucureştii Noi, Piaţa 16 FEBRUARIE (nu ştiu câţi dintre cei ce-i pronunţă numele ştiu însemnatatea datei respective) va avea în curând un nou etaj, construit peste spaţiile comerciale aflate la parterul clădirii ce pe vremuri adăpostea o mare alimentară şi mai multe spaţii cu profil agro-industrial-alimentar. Precizez că acest complex a fost proiectat cu o zonă centrală P+etaj înconjurată de mai multe spaţii la sol. Ce calcule de rezistenţă s-au făcut şi dacă s-au făcut nu pot a va spune dar, din câtă rezistenţa materialelor am facut ştiu că atunci când modifici un obiect deja construit trebuie să ţii cont de nişte parametri. Cum vor rezista tavanele iniţiale ce acum vor reprezenta podeaua viitorului etaj şi cum se vor comporta stâlpii iniţiali prelungiţi cu cei noi şi încărcaţi cu încă un plafon, vom vedea.

Iată câteva poze cu fosta şi viitoarea înfăţişare a pieţei.

PS – blocul din ultima poză, aflat pe B-dul. 1 MAI (actual Mihalache) este prima clădire ce a “primit” o mansardă, inaugurând noul trend:

3 comments to Ridică-mă la cer

  • cata

    La cum arata,cred ca mai merge inca un etaj.Probabil este acelasi ‘arhitect’ care a suprainaltat centru comercial ‘Prosper’ din 13 Septembrie,al lui Marean care este.

  • hm

    aşa au început toţi zgîrie norii 😉

  • Ando

    Păi da! şi la “circul foamei” de la Km0 (terminalul tramvaielor)
    se face o suprînălţare din asta..bineînţeles că nu există niciun panou care să precizeze ce se va face acolo…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>