despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

deci, ce -market?

Fac mereu cumpărături, sînt mereu pe drumuri. Intru în fel de fel de magazine. Unele îmi plac, altele mă dezamăgesc. Încă mă tem de monopolul Mega Image, dar recunosc abilitatea acestui magazin de a fi versatil, de a ţine şi preţuri bunuţe, şi – mai ales – de a nu-şi bate joc prea mult de sortimente. Chiar şi în cel mai mic Shop & Go ai de unde alege între mărfuri.

Nu la fel se întîmplă în magazinele La Doi Paşi în care-am intrat. De acord, nu-s aşa de multe în drumul meu şi recunosc că le-am călcat din curiozitate. M-a dezamăgit – nu se bate nicidecum cu magazinaşele Mega Image. Stă prost – stocuri mici, sortimente sărace, mărci alese neinspirat. Nu mă convinge.

Nu-mi place nici cum se mişcă reţeaua Carrefour Market. De acord, stau bine la capitolul mezeluri, acolo unde magazinele au fost făcute împreună cu Angst – dar atît. În rest, preţurile nu se simt că ar beneficia de pe urma puterii Carrefour. Chestiile ieftine, sub marcă proprie, se vînd repede şi nu se completează stocurile eficient.

Comerţul e încă o brambureală mare, cu lucruri de neînţeles…

Nu-nţeleg, de pildă, cum un lanţ de supermarketuri mari – ca Lidl – poate avea preţuri mai mici ca unele hipermarketuri; şi nu vorbesc de mărcile proprii, ci de mărci comune comerţului nostru.

10 comments to deci, ce -market?

  • un muc

    magazinul succes. singurul din zona unde nestea la 0.5 costa 2.85 cand la mega image de la traian costa 3.5. in rest mega image sau direct cora 🙂

  • hm

    imi pareau OK si Profi (alea mai mari, alea mici “City” sunt cam saracute)
    La Succes… n-am fost.

  • Dragos B

    > Nu-nţeleg, de pildă, cum un lanţ de supermarketuri mari – ca Lidl

    Sint nemti. 🙂

  • Apropo de Lidl, am luat acum câteva zile nişte cârnaţi de acolo, marca proprie. Pe etichetă scria frumos ,,Producător: S.C. Angst RO S.R.L. pentru S.C. Lidl Discount S.R.L.”

  • hm

    cand Lidl trece numele producatorului, inseamna ca socoteste ca are de ce. Altfel, scrie doar “produs in Romania pentru Lidl…”

  • Tocmai am venit de la Lidl de la cumparaturi. Mergeam la Cerrefour sa cumpar apa. Am renuntat din cauza politicii de a pune pe raft bidoane unul si unul. Le-am zis alora ca tocmai d’aia veneam la Carrefour, sa iau bidoanele de Bucovina fie in cutia lor de carton (alea la 5) fie impachetate, cu manerul de scotch, pe care le asez in portbagaj ca sa nu mi se imprastie acolo … La Lidl am constatat ca Bucovina e si la bidoane de 1,5 l ceea ce e mult mai bine pentru aia gazoasa pe care o beau eu si nu la 2l care se rasufla pana apuc s-o consum. Preturile mai bune dar si mult mai modesta oferta. Totusi, distanta mai mica, pot completa de la Mega si din piata asa ca la Carrefour o mai raresc. Ciudat sa ajung la decizia asta numai de la apa …

  • Cred ca am intrat in spam dupa ce m-am invartosat sa scriu ca “Adrian” … ca altfel nu vad unde a zburat comentariu 🙂

  • hm

    nu esti spam, esti “moderat”. Naiba stie de ce? Complicate-s caile…
    Sa stii ca pana sa se apuce Lidl sa vanda Bucovina la 1.5 (si ieftin!) nu am calcat pe la ei. Parol.

    M-am obisnuit si cu gama saracuta, dar nici eu nu-s sclifosit.

  • Dan

    Pe boards dot ie sunt 2 topice de 30-40 de pagini fiecare, unul cu tesco rip-offs si altul cu tesco bargains – in sectiuni diferite ale forumului, sa nu se “certe”. Eu zic ca azi baga un rip-off pentru ca maine sa aiba ce pret sa taie; oricum, al’ de cora-carrefour-mega-lidl sunt inca amatori pe langa manevrele de aici…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>