despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Inutilul care (ne) costă…

scris de Ando

Imaginile următoare acoperă doar câteva sute de metri din şoseaua Mihai Bravu, practic – distanţa de la Bucur Obor la intersecţia cu Bd. Ferdinand.

Avem, aşadar, acest panou menit să afişeze, în timp real, starea calităţii aerului.Nu mai ştiu când a fost instalat dar, sigur, de cel puţin doi ani, respectivul panou nu mai afişează nimic !

M-am mai “liniştit” un pic când am văzut, undeva la mijlocul distanţei amintite – chiar lângă blocul Spectrum – că, totuşi, aerul oraşului este supravegheat prin “Reţeaua Automată de Monitorizare a Calităţii Aerului în Bucureşti”… Măcar asta o funcţiona pe bune ?

Hai să depăşim acest exemplu (mai complicat din punct de vedere tehnic ) şi să privim un pic pe trotuar :

La ce foloseşte acest aşa zis “aranjament” floral cu bancă, nu ştiu (şi sunt mai multe asemenea pe Mihai Bravu şi Ştefan cel Mare) pentru că nu prea am văzut mulţi trecători să poposească pe bănci, iar despre flori…

Sau, uitaţi-vă la acest rând de hârdaie, aşezate fără nici-o noimă între copacii de pe trotuar. Devenite, prin neglijenţă, inutile, ele mai mult pocesc imaginea străzii.

Ăstuia îi zice pompos : Sistem Interactiv Teritorial de Informare a Cetăţenilor !?

Bineînţeles că, nici măcar, nu funcţionează. Cel din imagine este plasat la intrarea în parcul Herăstrau, de la Arcul de Triumf dar, cel puţin eu, ştiu încă două: unul pe la Grădina Icoanei despre care am şi amintit aici, altul în piaţa Gemeni. La fel: moarte !

Zilele trecute, prietenul nostru, Cristian Malide, ne-a trimis această imagine :

“Bilele” astea, plantate pe marginea trotuarului pentru a nu permite accesul maşinilor, sunt – cum se putea altfel – de import. Dacă măriţi imaginea, se poate citi marca: Benito.

De la aceeaşi firmă spaniolă – Benito Urban– sunt şi băncile care împânzesc aleile ce împînzesc toate străzile din oraş, şi capace de canal, şi atîtea piese de mobilier urban.

Sunt doar câteva exemple, probabil din cele minore, dar astea – multiplicate la nivel de sectoare şi de oraş, la care se adaugă “împrospătările” periodice , reprezintă sume importante cheltuite aiurea.
Ni se spune mereu “n-avem bani, nu sunt resurse financiare bla, bla, bla… “. Sigur, ei n-au bani. Doar banii noştri!

2 comments to Inutilul care (ne) costă…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>