despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Ştiţi – aş vrea oraşul înapoi

Cred că e timpul să zic: ajunge!

Gata. Mitinguri, marşuri, proteste – pentru nimica. Gata: oraşul ăsta are nevoie de o pauză şi să se regăsească în linişte şi în bun-simţ.

Mi s-a făcut greaţă de weekendurile pierdute, în care încercăm să ne tupilăm şi să ne fofilăm prin oraş, doar pentru că nu ne place să ne strîngem în turme şi să mărşăluim; mi s-a făcut greaţă de urlete şi de priviri urîte doar pentru că nu ni se pare important ce vreţi voi.

Ei, da – ăsta e adevărul: nu ni se pare important.

Ni se pare important, însă, să putem circula, să putem merge, să putem să ne plimbăm fără teamă în oraşul nostru.

Civismul ăsta vocal e mai periculos decît mîrlănia, dragi cetăţeni.

Sub scuza civilizaţiei, bicicliştii au devenit mai agresivi şi mai înhăitaţi decît taximetriştii; debusolaţii şi-au descoperit ţinte şi scopuri în viaţă; toate astea cu încrîncenare, dispreţ şi ură faţă de cel care îndrăzneşte să creadă altceva: faţă de bietul cetăţean care ştie că e de ajuns să ai bun simţ ca să trăieşti normal.

Redeveniţi cetăţeni, deci. Şi lăsaţi-mi, naibii, oraşul în pace.

11 comments to Ştiţi – aş vrea oraşul înapoi

 • ce e tampenia asta???! ce e cu reactia asta de copil razgaiat si ignorant!

  “Gata. Mitinguri, marşuri, proteste – pentru nimica” – pentru nimica??? traiesti intr-o lume paralela? ce e in neregula cu tine? si, pana si jandarmii au spus ca protestele au fost de bun simt…

  zici ca “nu ni se pare important”? tie si mai cui? ponta? badea? gadea? ciuvica? basescu? dragos tanase?

  “Civismul ăsta vocal e mai periculos decît mîrlănia, dragi cetăţeni.” – o mega aberatie! te rog frumos explica-mi de ce si cum civismul vocal poate sa fie mai periculos decat marlania? decat MARLANIA! cum asa? cum vine asta?

  “bicicliştii au devenit mai agresivi şi mai înhăitaţi decît taximetriştii” – banuiesc ca ai fost revoltat de faptul ca bietul cocalar cu BMW a incerca disperat sa ajunga acasa la seminte, cola si caterinca si biciclistii inhaitati s-au aruncat in fata lui, sub rotile lui si apoi au mai avut si tupeul sa-i devasteze masina dupa ce cocalarul a fugit de la locul accidentului… the horror

  “Redeveniţi cetăţeni, deci. Şi lăsaţi-mi, naibii, oraşul în pace.” – prietene, mai paraseste din cand in cand bula aia de prostie in care stai inchis! nu intelegi nimic din orasul asta si in niciun caz nu e orasul tau!

  pfffff… mi-e simply sila&scarba!

 • hm

  reactia de copil e cea la articol.

 • Anastasiu

  iar te-a mancat, domnule!

 • hm

  M-a mîncat!
  nu vrea să se creadă că unui om onest şi principial nu i se pare important să iasă în stradă.

 • Dan

  De la 2700km distanta toate protestele despre care citesc la gazeta mi se par un pic cam artificiale; exista o tensiune vizibila in societatea romaneasca, exista o astfel de tensiune peste tot in lumea civlizata. E vorba de chestiuni absolut generale gen inechitate sociala, somajul ridicat in randul tinerilor, de comportamentul non-etic al corporatiilor sau de miscarile in directia limitarii drepturilor civile pe motiv de securitate nationala – lucrurile astea se vad, se simt si se formuleaza cu subiect si cu predicat in tarile vestice iar guvernele mai dau si cate un pas inapoi dupa ce au facut doi pasi inainte, fara a rezolva insa problema de fond. In Romania toate lucrurile astea sunt foarte vagi, clasa educata le citeste de pe Internet iar clasa cu studii cel mult medii e blocata in slujbe prost platite si nu isi da seama de ce – poate si fiindca ziarele de la noi se concureaza unele pe altele doar in traduceri din reviste straine si supravietuiesc de pe o zi pe alta doar din click-through journalism. Pare sa fie o stare gen “ma doare, dar nu stiu exact ce” – iar cate o musca gen proiectul minier e urmarita cu pliciul fara vreo concluzie viabila si fara a atenua ceva din fondul problemei. Nu de alta dar politicienii (toti) au inceput sa ne ia pe toti de prosti si sa ne trateze ca atare.

 • hm

  deci? Ne intoarcem la “sa avem si noi falitii nostri!”

 • florin

  “Am o regula de aur:nu cred nimic din ce imi spune guvernul!”-de la George Carlin citire.

 • Ăla cu BMW-ul o merita cu vârf şi îndesat, a lovit 6 biciclişti, 2 ajungând la spital. A ignorat semnalele poliţistului, nu a cedat trecerea, a lovit 6 vehicule (că bicla pe stradă e vehicul), a fugit de la locul accidentului (caz penal), a depăşit pe linie dublă continuă, după aia a făcut stânga unde nu avea voie. Merita să îi fie făcută maşina praf. Era logic ca mulţimea să fie nervoasă, cu câţiva km înainte mai încercase unul acelaşi lucru. Ăla era şi mai cocalar, când a văzut că nu are loc, s-a băgat între biciclişti şi a început să urle la poliţist şi să-l ia de uniformă. A scăpat nebătut (mulţimea s-a abţinut, cu greu, ce-i drept) şi, din păcate, neamendat pentru ultraj (cum ar fi meritat pentru că a tras poliţaiul de haine şi pentru că băga şi scotea pe toată lumea de unde avea chef). Regret că am fost mai în spatele coloanei de biciclişti şi nu am ajuns la cocalarul cu BMW-ul.
  Din păcate, articolul ăsta pare scris de cel cu BMW-ul sau de unul ca el. Oraşul nu e al TĂU, nici al meu, e al tuturor. Nu cred că n-ai pe unde să te plimbi decât pe la Universitate (unde sunt cei cu Roşia) sau pe străzile pe unde au trecut bicicliştii sâmbătă (apropo, sâmbăta în afara zonei Casei Poporului, nu s-a blocat traficul pe nicăieri mai mult de 20 de minute). Ba sâmbătă chiar ai fi avut ocazia să iei la picior străzile din jurul Casei Poporului, care erau goale. Puteai să te dai cu bicla cu toată familia în condiţii de siguranţă rutieră maximă (că nu erau maşini).

 • Freesys

  Daca ala cu BMW primit ce merita, cam ce ar trebui sa primeasca 99.99% din biciclisti? adica aia care nu tin cont de culoarea semaforului sau de semnele rutiere, care traverseaza zebra pe bicicleta, care merg pe trotuar, care merg printre benzi, care tin in spate autobuzul, care se plimba prin parc, etc… Biciclistii sunt maidanezii traficului rutier.
  Iar aia cu Rosia Montana merita o portie de “Piata Universitatii” pentru ca nu poti sa blochezi un oras cand vrei tu oricat de nobil ar fi scopul protestului. Si eu imi vreau orasul inapoi !

 • hm

  ce-mi place cum se vedea legea doar cînd se convine… deci e legal să vandalizezi o maşină, hai?

  E păcat de “munca” de un an de zile a bicicliştilor civilizaţi, pe care – în cinci minute – s-au căcat nişte deştepţi. Căci asta au făcut – au demonstrat că bicicliştii sînt mîrlani, mitocani şi periculoşi

 • Amiral Snagov

  Alo, biciclistii, dar de ce nu v-ati deplasat conform legii, doar pe banda intai, pe langa bordura???

  — Este interzis … sa circule in paralel, cu exceptia situatiilor cand participa la competitii sportive organizate —

  Legea este pentru toti!!!

  Si eu imi vreau orasul inapoi!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>