despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

poze de la Matache

… dacă luna trecută Florin ne arăta cum se vede Buzeştiul de la intersecţia cu Vulcănescu, acum e rîndul meu: vă arăt ce se mai întîmplă pe la Matache:

… se lucrează. Intersecţia cu Calea Griviţei e încă-n urmă, da-n rest stăm bine. Miroase a asfalt, se văd trotuarele, gunoiul o să dispară, oraşul n-o să mai fie ciung. Mde, dar am cam pierdut ceva ani degeaba – cu circul făcut cu Hala Matache şi alte prostii.

O să fie bine. Poate se va reconstrui şi o hală, aşa cum a promis Primarul; şi dacă nu (şi nu cred) – mare pagubă. Că proiecte, idei au tot fost. Macheta asta, apărută în Scînteia din mai 1961, ne-ar fi scutit acum de multă bătaie de cap dacă ar fi ajuns să prindă viaţă.

8 comments to poze de la Matache

 • Spune-mi retrograd daca vrei insa eu cred ca acest “proiect” nu este pentru interesul orasului ci pentru altele. Adica Apolodor care sa aiba ce demola si Euroconstruct care sa aiba ce asfalta. Aceeasi poveste se va aplica si la pasajul pe care l-a fortat Oparescu la Casa Scanteii. Bani aruncati aiurea dar in buzunarele care trebuie.
  Altfel, din punct devedere urbanistic, multi decidenti au ramas cu mintea de acum 50 de ani si in mentalitatea de acum 30 …

 • florin

  Sa avem rabdare si sa vedem ce va fi cand se va termina.Raman la parerea ca Str. Berzei cea veche,pe care am circulat de m-am saturat,nu mai facea fataza de mult traficului din zona.Oricum fiecare cu parerea lui.Ce cred este ca partea nedemolata nu va ramane mult timp asa si mai cred ca Hala Matache asa cum a fost nu se va mai construi.Si as mai crede ceva:Calea Grivitei,intre Gara de Nord si Bdul Dacia,va fi urmatoarea mare demolare postsocialista.

 • urmatoarea mare demolare postsocialista e necesar sa fie casa poporului. iar apoi centrul civic si centrul istoric. asta din urma oricum o sa chice la cutriemur

 • hm

  dacă s-o gasi cineva, cîndva, să “Salveze Casa Poporului”, las moştenire să fie călcat cu maşina.

 • florin

  HM,s-ar putea sa ai mari surprize.Deja betonarea zonei statuilor de la Universitate este salutata de tot mai multi salvatori ai acestui oras!

 • Ando

  Parerea mea este ca Oprescu va reconstrui-numai de-al dracului- Hala Matache.
  Vom trai si vom vedea.Dar daca s-a ajuns, cum s-a ajuns, la situatia actuala de pe teren, singura solutie este finalizare lucrarilor.
  @florin: intr-adevar mutilarea zonei statuilor de la Universitate mi se pare o mare Bataie de joc.Da,da cu “b” mare !!!

 • hm

  Oprescu nu e in stare sa fie a’ dracu’ decat pe hartie.

  Erau niste flacai mai an care tipau ca betonarea de la statui e sacrilegiu si acum se simt ca pestele in apa acolo.

 • florin

  Mai degraba ca pestele in bere!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>