despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

salvatorii lucrului în sine

În oraşul în care mi se bate obrazul că nu vreau să „salvez“ nimic pot, încă, să cred ce vreau şi să zic ce vreau.

… aflu că justiţia i-a crezut şi că autorizaţia pentru nenorocita de Diametrală nord-sud nu-i valabilă…
… văd că Calea Victoriei e închisă în weekend pentru că cineva a zis că s-ar putea da cu bicla pe-acolo…

Mă uit la ei: zic că au „salvat“; zic că s-au „implicat“.

Eu zic cum ştiu de la ăi bătrîni: au făcut o balegă-n căcat.

15 comments to salvatorii lucrului în sine

 • Amiral Snagov

  Si acum ce? Trebuie sa construim haznaua la loc?

 • hm

  Asta nu stiu, dar ma intreb daca Casa Poporului o fi avand autorizatie de constructie.

 • Amiral Snagov

  pana si cei care au initiat campania nu au reusit sa faca o poza cu mai mult de 10 nauci pe bicicleta 🙂

  http://www.gandul.info/reportaj/bucuresti-iti-multumim-ca-biciclesti-reportaj-gandul-din-prima-zi-de-miscare-relaxata-in-centrul-capitalei-video-11541632

 • hm

  Ieri după-amiază pe Victoriei nu erau decît parcagii care jucau bambilici pe mijlocul şoselei.

  Bre, au ajuns bicicliştii mai protejaţi ca gravidele, ca invalizii de război, ca pensionarii!!!

 • Dan

  Ce o mai fi de zis… agende politice si forme fara fond, cam asta s-a intamplat in Bucuresti si in Romania in general de pe la inceputul epocii moderne.

 • florin

  Am vazut si eu:mare bucurie mare,s-a aflat ca viitorul bvd.Uranus nu are autorizatie de….ceva.Asa si!?Acum ce se va intampla,se va reconstrui str. Berzei asa cum era pana la demolare!?Daca astia cu biciclismul si copii in landou ar fi avut ceva minte s-ar fi dat fara probleme pe aici si nu pe Victoriei ca sa dea tot Bucurestiul peste cap.Pentru cei ce au (re)descoperit mersul pe jos,tin sa le spun ca prin ’85-’86,calea Victoriei se inchidea traficului in weekend,in conditiile in care masini erau foarte putine si se circula si dupa numar(cu sau fara sot).Azi,cand masinile au ajuns la paritate cu locuitorii,o asemenea masura e cel putin fortzata.
  Decat sa inchida o artera vitala a orasului,ecolocatistii sau ecologistii astia ar trebui sa ceara ca prin centrul orasului sa se reinfiinteze liniile de troleu,contribuind astfel la curatarea de noxele provenite(si)de la autobuzele RATB.

 • hm

  eu, pana azi, activist sa ceara ceva folositor si bun cetatenilor nu am vazut.

 • Lucrările alea au fost ilegale de la bun început. Se ştia că sunt ilegale… şi totuşi s-au continuat… şi s-au lăsat aşa, că se face anul de când au demolat hala şi tot nu e gata. Dacă am fi în Germania, primarul ar fi demisionat şi acum era la mititca, în vreme ce din toată averea lui (că are de unde) şi a directorilor lui se refăcea strada. Cum suntem la noi, ăla o să arunce în continuare pisica în curtea ONG-urilor, iar locuitorii din zonă vor fi despăgubiţi (dacă vor avea bani şi energie de mers la CEDO) din bugetul primăriei, adică tot din impozitele noastre.
  Nu ştiu cât de ,,vitală” e Cal. Victoriei, mai ales duminica… şi alte oraşe închid bulevarde în week-end, iar alternative la Cal. Victoriei ai destule. Sau poţi să mergi pe jos, pe bicicletă, cu metroul…
  Of, cât îmi plac ultraprogresiştii de tip Caţavencu, cum ar fi Oprică şi unii care-l pupă-n dos pe aici şi pe alte site-uri. Mamă ce mi-ar place să le dau ce merită. Din păcate, ţin prea mult la bocanci ca să îmi permit să îi introduc acolo unde merită domniile lor.

 • florin

  Si mie imi plac ultraprogresistii si mai ales ultrademocratii de tip Stalin care merg pe principiul “daca nu esti cu noi esti impotriva noastra” care detinem adevarul suprem si care nu ne sfiim sa-l impunem prin orice mijloace.

 • hm

  Uite, eu sînt gata să suport orice cheltuială luată prin impozit, doar ca să văd trebuşoara asta făcută.
  Pînă cînd om înţelege că legea e făcută şi pentru a construi, nu doar pentru a te opune, mai e cale lungă.

  Din ce văd eu zilnic pe teren, Buzeşti-Berzei nu-i cel mai perfect lucru din Capitală, da’ societatea „civilă“ s-a supărat ca văcarul pă săt cînd au văzut că nu iese cum vrea ea.

 • Eu nu vreau să suport, din banii mei, incompetenţa unora pe care nici măcar nu i-am votat. Bun, să zicem că minoritatea se supune majorităţii, dar tot nu mi se pare normal să plătească un oraş întreg pentru ambiţia prostească a unui individ. Putea să mai aştepte juma’ de an, să obţină toate aprobările (că le-ar fi obţinut până la urmă) şi să radă tot după aia, 100% legal. Dar nu, el s-a crezut Ceauşescu, a dat decret să se demoleze un cartier întreg să se facă un bulevard… care nu-i gata nici până acum. Nu mai zic de aspectul zonei, cine a prins demolările comuniste sigur îşi aminteşte genul ăla de ,,peisaj”, cu maidan în aşteptarea construirii blocurilor.
  Cu banii aruncaţi pe proiectul ăsta megalomanic (şi inutil, la fel ca şi porcăria de pe Mihai Bravu) putea face lucruri mai utile: putea finaliza pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei, putea să facă drumul ăla paralel cu Vitan-Bârzeşti + podul de rigoare, ca să mai scoată traficul din oraş, putea să facă un sediu nou pentru primărie ca să nu mai plătească milioane de euro firmei lu’ fiu’su pentru clădirea aia din Grozăveşti, putea să asfalteze drumurile (îl invit pe Str. Sibiu sau pe Cotroceni cu bicla să îmi spună dacă poate merge drept prin gropile alea, în unele intră juma’ de roată), putea să facă parcări la intrările în oraş, putea să facă benzi pentru RATB şi biciclete… putea face câteva mii de lucruri mult mai utile decât porcăria aia de şantier!

 • Amiral Snagov

  Nu retin vreun ONG care sa fi militat pentru lucrarile constructive necesare in Bucuresti!
  A…. pentru ca nu exista!

 • Păi nu există lucrări necesare în desfăşurare. Există doar mofturi izvorâte din puţul gândirii opresciene. N-ai pentru ce să militezi :))
  Deşi parcă e un ONG pentru piste de biciclete. Nu înseamnă mult (decât piste, aş prefera o Poliţie care să dea amenzi celor ce parchează şi circulă aiurea), dar ar fi un început, s-ar crea un precedent.

 • Anastasiu

  Mereu altora, desigur 🙂 Amenzi. Niciodata biciclistlor. Doamne fereste.

 • Păi să dea amenzi la greu, la toţi care încalcă Codul Rutier, fie ei şoferi, biciclişti sau pietoni. Chiar aş vrea să văd ,,razii” din astea. Dar până acum văd că nu iau amenzi nici cei care blochează colţurile intersecţiilor. Dar nici pietonii nu sunt uşă de biserică… acum câteva zile, vrând să fac dreapta (pe biclă), poliţistul din intersecţie îmi face semn să trec, pentru că de pe drumul perpendicular nu venea nimic. Mă bag să trec şi îmi ţâşnesc vreo câteva zeci de pietoni, deşi poliţistul urla la ei ,,STAŢI ACOLO!”, iar din spate mă claxonau toţi, că nu vedeau ce e după colţ. Ia să îi amendeze pe toţi ăia cu 70 RON (sau cât mai e punctul de amendă), să vedem, mai traversează pe roşu a doua oară?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>