despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

550-un pic mai mult de la fiecare

Peste ani, vom ridica o statuie frumoasa primarului care va schimba Bucurestiul. Pana atunci, uite niste oameni care fac cite ceva, din timpul lor, din banii lor. Pentru ca asa simt ei, stiu eu? Important e ca o fac.

Si sa pornim la drum: http://transbuc.info/: unde gasesti harta transportului public la zi. Sau http://ratb.stfp.net/ : unde gasesti poze cu toate autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din oras; ba chiar din inca vreo 50 de orase. Si daca nu ti-e de-ajuns, uite aici: http://transportbucuresti.trei.ro/, sau aici: http://ratb.metrouusor.com/.

Ce-i pune pe oamenii astia sa faca asta, nu stiu. Poate gasim o explicatie la Tramclub comunitatea prietenilor mijloacelor de transport in comun; si sa stiti ca e o comunitate mare! (si recomand aici o caruta de poze care sa ne-ajute sa nu uitam c-am avut un oras frumos: Fotografii facute de Hans Oerlemans in 1973 si 1980 , sau: Arhiva personala Serban Lacriteanu).

Si ca sa nu uitam niciodata locurile pierdute in odiseea comunista il avem pe Dan Vartanian (de aici). Si ca sa nu uitam locurile care se vor demola ori narui in curind, exista arheologie industriala , unde avem o galerie foto de vazut neaparat. Mai sunt oameni care se duc si fac poze la turnuri de apa, la felurite ruine industriale ori la forturi, buncare si tuneluri, la firme vechi, la porti… Sau pur si simplu, le pasa.

Si cu siguranta mai sunt destui bucuresteni dintr-astia. Si nu stiu ce te face bucurestean? Ca-ti aduci-aminte de casele de pe vechiul deal al Uranusului, de faptul ca pe vremuri se circula in ambele sensuri pe Calea Victoriei, de troleibuzele care treceau pe Magheru, sau chiar de tramvaiele care treceau pe Magheru? E mult mai mult decit asta; e poate faptul ca-ti pasa; iti pasa de ce-a fost, de ce este, si de ce va mai fi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>