… doar ca sa intelegem mai bine cum se traia la sfirsitul anilor 30; avem aici cartile de telefon ale Bucurestiului pentru 1937 si 1938, pe care le gasim in Biblioteca Congresului (cine le-o fi pus acolo si de ce, nu stiu). Priviti acolo si o sa vedeti un oras prosper, un oras care traia un avint economic sanatos, care stia sa faca comert si sa-si faca reclama; da – asta era orasul nostru atunci. Si mai puteti vedea si unde stateau Iorga, Rebreanu, Camil Petrescu….
Cartea de telefon – 1937 | Cartea de telefon – 1938
… Willy Pragher (1908-1992) a fost fotograf german – si inca unul bun. A venit cu familia in Romania prin 1924 si a lucrat aici multa vreme; a fost deportat in Siberia dupa Razboi; dup-aceea s-a mutat in Germania, insa a continuat sa vina pe-aici si sa fotografieze. Cu siguranta ati vazut multe poze de-ale lui; insa daca le vreti pe toate la un loc, arhiva orasului Freiburg i le pastreaza.
Foarte faint saitul 🙂 Felicitari!
O întrebare am si eu: cum de ati reusit sa cititi vreun material din librarie? Eu gasesc ce am cautat, dar ajung doar la fisa de biblioteca. Nu toate sunt puse ptr citit online sau nu dau eu de linkul de lecturat?
Hai ca esti tare! 😀
Pag. 3: Statia de Pompieri Cometa era pe actuala strada Caderea Bastiliei (fosta Cometa), intersectie cu Soseaua Bonaparte (bd. Iancu de Hunedoara).
Pag. 12: tarife internationale pt. Germania – e inclus si orasul Konigsberg, actual Kaliningrad (Rusia).
Pag. 15: Lista pt. silabisire – LOL!
+ multe alte chestii.
Willy Pragher ne-a lasat niste fotografii-document cu blocul Scala (cazut in ’77) si cu gradina Leonida (pe locul ei este azi un bloc ceausist).
@ Lucian: felicitari pentru Atunci si Acum de-asemenea!
Cit despre biblioteca, nici eu nu ma descurc deocamdata. Cartile de telefon le-am gasit ca un link, pur si simplu.
@ Raiden: si puteai da telefon pe vapoarele aflate pe ocean… si cite altele!