despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Cataif: cofetăria cu chiftele

Să-ţi petreci ziua-ntreagă în oraş, în centru, nu-i întotdeauna o binecuvîntare. Da – ţi-s toate la-ndemînă; ai bănci, magazine, ajungi repede acasă; dar nici scumpetea locului nu-i de trecut cu vederea. De asemenea, te sastiseşti de iute de aceeaşi reţetă, de acelaşi gust.

Dar iată-mă, într-o zi, cu treburi mai departe de Piaţa Victoriei – pe la Podul Constanţa, curios să văd ce mai e nou pe aici, pe lîngă şină, prin Bucureştii-Noi. Mi-era foame; în faţă aveam Mega Image-ul acela care distrusese  părculeţul, dar îmi ajunseseră pînă-n gît cartofii lor prăjiţi uscaţi, pulpele de pui condimentate aiurea, cîrnaţii seci şi tari. Noroc că lîngă Mega Image mă îmbia o firmă prietenoasă:

„Mîncare pe gustul tău”? Fix de-asta aveam nevoie. Nu mi-e necunoscută firma asta, Cataif – mai e o cofetărie dintr-asta, unde se vînd atît prăjituri, pateuri, cît şi mîncăruri gătite, la Miciurin, lîngă cofetăria Liliana. Să fiu cinstit, acolo poate să se deschidă şi o cofetărie cu prăjituri gratis, că tot n-o înşel pe Liliana; dar s-a mai întîmplat să-mi iau ceva mai de felul doi la prînz de la Cataif.

Aici însă, la intrarea pe şoseaua Chitilei, mi-am pus burta la cale c-o poftă pe care n-o am în centru. Bun loc, Cataiful ăsta.

Cataif mai are o cofetărie dintr-asta mixtă şi prin Văcăreşti.

mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>