despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

tramvaistică modernă

Ştiţi bancu-acela cu evreul bătrîn, care după ce-şi găseşte nevasta mai tînără c-un vecin pe canapea, se hotărăşte să… vîndă canapeaua?

Cam aşa gîndeşte şi Regia de Transport din Bucureşti în anul 2013 (asta, pentru cei de la conducere care n-au calendar la birou, e în mileniul III).

La intersecţia Rahovei cu Sebastian şi Ferentari tramvaiele 8 şi 23 fac stînga şi tramvaiul 32 merge înainte. Acum 10 ani, cînd s-a modernizat această linie, s-a pus aici un macaz electric, automat – taman cu gîndul ca vatmanii să nu mai fie nevoiţi să se scoboare şi să piardă vremea schimbînd macazul.

După cum poate ştiţi, în această intersecţie, în ultimul an, s-au nenorocit nişte tramvaie urît de tot. Mai recent, porcăria s-a repetat, de data asta nu chiar atît de sinistru.

Ce s-a gîndit R.A.T.B.? Macazul ăsta aduce ghinion, nene! Decît să-l reparăm şi să-l facem sigur, mai bine să aplicăm reţeta strămoşească!

Aşadar, s-a adus un macagiu, un acar. Omul tre’ să stea undeva cînd plouă şi-i frig – aşa că i-au pus o gheretă. Omul e om, are nevoi – aşa că i-au adus şi o căcăstoare ecologică. În mijlocul interescţiei…

Doamne! De vis mai e oraşul nostru cînd imbecilii-l conduc.

8 comments to tramvaistică modernă

 • florin

  Mai au sa-i puna o saormerie,ca trebuie sa si manance si sa bea ceva.

 • Amiral Snagov

  Cine-a pus macazu-n drum 🙂 🙂 🙂
  Pai nu-i mai simplu sa desfiintezi direct tramvaiul???

 • hm

  stati linistiti! e cate o saormerie pe fiecare parte a Rahovei, la semafor…

 • cata

  Cand l-am observat zilele trecute am zis ca nu vad bine.Cabina a fost de cand imi aduc aminte,de prin anii 60 si pana acum vreo 10 -12 ani.Este mult mai usor,mai simplu si pot spune chiar mai ieftin sa-l pui pe unul acolo sa dea la maneta decat sa montezi un macaz destept.Nu degeaba suntem un popor de montatori (auto) si de lohn-iste (cele din industria confectiilor).Iar saormerii si un birt ‘la varice’ are omul chiar langa el,si in stanga si in dreapta fotografiei.

 • hm

  Cabina veche n-am prins-o, recunosc.

  Tin minte ca erau (dar nu mai stiu pe unde) niste cabine de unde macagiul nici nu trebuia sa iasa, ci putea schimba macazul dinauntru cu acul. Sper sa nu gresesc…

 • florin

  Ai dreptate HM.
  La iesire de sub Podul Constanta catre Bucurestii Noi si Chitila,macagiul avea o mica ghereta de unde schimba macazul fara sa mai iasa.Chiar si iarna l-am vazut acolo.

 • hm

  multam! Acolo, mai mult ca oriunde… e si rampa, e si destul de ingust.

  De cate ori trec pe aici ma gandesc cat o mai rezista podul asta. Cand te uiti de aproape la el, te apuca jalea!

 • cata

  De o parte si alta a planseului de peste Dambovita,una langa Hala Unirii iar cealalta vis-a-vis,langa Spitalul Brancovenesc,pe unde este acum statia de metrou,la Nita Stere,in curba dintre Uranus si 13 Septembrie,si altele.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>