despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

încă o lucrare excepţională

În vederea reluării (cînd o fi) circulaţiei tramvaielor pe Buzeşti-Berzei, Regia de Transport a refăcut şinele de tramvai din Piaţa Victoriei:

… ce lucrare fină, demnă de orice oraş din lume; din lumea a treia. Într-una dintre cele mai importante pieţe ale Capitalei, s-au pus nişte dale de beton strîmbe, nişte pietre scoase de cine ştie unde, nişte nisip… şi gata!

Că arată, mai degrabă, ca un loc unde să-şi facă pisicile şi cîinii nevoile – asta-i altceva. Că-n această „lucrare” se vor strica maşini, că se va circula – într-una din cele mai aglomerate intersecţii ale Capitalei – mai greu şi mai încet, nu contează.

Contează că – deşi acest produs nu a fost folosit la această elegantă lucrare – Regia de Transport e, odată-n plus, de căcat.

6 comments to încă o lucrare excepţională

 • florin

  Trecui azi pe acolo si,desi nu m-am uitat foarte atent,mi s-a parut o treaba de mantuiala,mai ca nu am vazut mari diferente intre liniile nelegate si actuala lucrare.

 • hm

  cum sa nu fie diferente… liniile vechi arata mai bine 🙂

  De fapt, tot 1 Maiul e o batjocura, de la cap la coada. La Chibrit tramvaiele mai au un pic si sar de pe sine. RATB „repara” periodic liniile, dar in urma ramane tot o carpeala…

 • Totuşi, tot Bd. Ion Mihalache e refăcut în 2002. Evident, cât s-a lucrat la 41 s-a ţinut traficul închis, după aia s-a circulat câteva săptămâni, apoi a fost înlocuită linia (că nu puteau să o facă cât s-a lucrat la 41).

  Lucrarea aia de la Victoriei e deosebită de-a dreptul… când trec cu bicla pe acolo risc să îmi intre roţile între dale. De ce n-oi fi luat eu MTBul ăla cu roţi de 29 când am avut ocazia, nu ştiu.

 • hm

  Nu mai tin minte… 2002, esti sigur-sigur? Arata ca naiba…

 • Da, 2002. Dalele şi şinele au fost noi.
  Oricum, arată mai bine decât cele de pe Bd. Chişinău, care sunt de prin 1987 sau când s-a ,,regularizat” zona.

 • hm

  mamaaaa… 11 ani si cum arata!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>