despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Transport public: patru vesti

Prima: dupa doua luni si ceva de la inaugurarea heirupista, linia de tren ce lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni e amenintata cu inchiderea; nu-s destui calatori – zice Ministrul Transporturilor (acelasi care stia de la bun inceput ca n-o sa fie destui calatori).

A doua: dupa un an, prelungirea programului de circulatie al metroului in weekend s-a sistat. Ultimul metrou pleca, din statiile Piata Unirii, de la 00:30 vinerea si simbata. De-acuma pleaca la 23:30.

A treia: noul tramvai conceput de R.A.T.B. (Bucur L.F.) este mai lung decit cele vechi – ca urmare, nu poate merge pe toate liniile, deoarece nu poate lua curbele fara sa agate bordurile si masinile. Prima usa a tramvaiului nu e pentru calatori; e destinata exclusiv vatmanului!

(poza de aici)

A patra – si cea mai buna: Marian Andrei si-a lansat noua versiune a site-ului dedicat transportului in comun din Bucuresti, http://www.ratb.metrouusor.com/. Site-ul este in lucru, insa este in mare parte functional.

Alte site-uri dedicate transportului din Bucuresti:

http://www.ratbnav.ro/ – traseele mijloacelor de transport precum si un foarte planificator de calatorie, de Adrian Bogdan.

http://transbuc.info/ – cea mai buna harta a mijloacelor de transport in comun, de Bercenicity.

http://ratb.stfp.net/ – poze cu mijloacele de transport, de Stefan Puscasu.

http://transportbucuresti.trei.ro/– traseele si poze cu mijloacele de transport, de Dr2005.

5 comments to Transport public: patru vesti

 • motanul ma-sii

  de ce pisici porno au scos metroul (putin) prelungit noaptea?
  nu pot sa inteleg! in loc sa puna odata transport de noapte cum urla juma de bucuresti de un an, ei scot si asta.
  care-i faza?!

 • Pai, de-aia! din acelasi motiv pentru care n-avem nici acum transport de noapte! Si daca RATB va face transport de noapte, cit va dura pina sa-l desfiinteze iar? De ce sa mergi cu transportul public cind poti sa mergi cu taxiul?
  Oricum, informatia nu e oficiala. Deocamdata

 • Minunate vesti, multumesc Cornel.

 • Oricum Bucur LF poate merge doar pe liniile reabilitate si nu cred ca vor fi probleme mari. Ca fapt divers, l-au testat pe Titulescu si in capat la Primarie au scos vreo cateva borduri din peronul spre Piata Victoriei pentru ca nu se putea incadra corect din cauza proiectarii defectuoase a peronului/liniei 🙂

  Inca mai sunt scoase daca vreti sa faceti poze

 • Probabil ca Bucur LF va merge pe 41. Din cite stiu, s-au mai coborit citeva borduri si la capetele de linii de-acolo. Tramvaiul inca n-a fost omologat, deci n-o sa-l vedem curind. Este fabricat in-house de RATB.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>