despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cum scriem?

… deşi am pornit singur la drum cu blogul ăsta, pe parcurs s-au cam schimbat treburile; Simply Bucharest e, din ce în ce mai mult, blog colectiv. Fiecare dintre noi scrie după cum îl taie capul, desigur – dar fiindcă avem multe chestii în comun, pare că totul are aceeaşi linie. Slavă Domnului.

Şi totuşi, cum scriem? Avem o linie editorială, avem vreun moment în care zicem: „asta merge, asta nu merge”?

Nu. Dar avem altceva – un soi de consiliu de administraţie? un soi de redacţie? un soi de sfat al bătrînilor (nu la propriu, nu fiţi măgari)?

Sîntem mereu în schimb de idei, în conversaţii. Schimbăm mesaje cu zecile – uneori cu zecile pe zi. Şi nu numai noi, cei care scriem aici; îi socotesc, în lista aceasta extinsă de oameni care contribuie la blogul nostru, şi pe cei cu care nu scriu – dar ne citesc şi ne dau idei; şi-s mulţi.

Dar întrebarea e-n aer: cum scriem? Fiecare-şi are stilul său, dar fiecare are în cap dorinţa să iasă bine. Să iasă bine în detaliu, în cel mai mic amănunt; să fie sigur că poza cea veche e din aprilie ’79 şi nu din martie.

Nu sîntem societate academică, şi-i acceptabil c-am putea da drumul unui articol cu mici greşeli; dar parcă am vrea să fim siguri-siguri că e corect; că ce scriem este adevărul.

… cam aşa lucrăm, cam aşa scriem – noi, aici.

De ce scriem, e altă mîncare de peşte. Poate pentru că ne place peştele.

9 comments to cum scriem?

  • Anastasiu

    Cum scrieti, scrieti bine! Rar asa echilibru si armonie si completare intre autori! Si cu fiecare “achizitie”, parca orchestra suna si mai bine!
    Felicitari… si bafta la pescuit ! (chiar daca nu se ureaza 🙂 )

  • Orice ati face, va urez sa faceti cel putin la fel de bine si in anul care vine 🙂
    Felicitari pentru blog si la cat mai multe articole !

  • Cristian Ioan

    Excelenta imaginea cu cabina telefonica dezmembrata!
    Este o ilustrare perfecta a gradului de civilizatie urbana de la noi, dar si la ce spusesem depre “legea cererii sia oferte” , referitor la incaltamintea mausra 45 – iata ca se aplica in TOATE domeniile!
    Daca am fi fost in 2000, cind telefonul mobil era ceva scump, inca putin raspandit, oamenii ar fi AVUT NEVOIE de telefonul public, cabina nu ajungea asa!
    Daca locuitorilor Capitalei le-ar fi pasat de aspectul strazii pe care trec zilnic (si nu o straduta oarecare, ci un bulevard central), atunci ar fi cerut autoritatilor locale sa FACA ceva – fie si sa indeparteze scheletul de cabina!
    insa nu este cazul, poza e dovada vieb a faptuli ca actioneaza legile economiei de piata, iar bucurestiul are exact aspectul dorit de lcouitorii lui!

  • Ando

    Apropo de telefon public. Acum aproape doi ani, am surprins
    o “rara avis” :

    https://www.simplybucharest.ro/?p=6586

    O chestie foarte interesantă: am fost în ultimii ani în Spania şi în Italia. Acolo, am remarcat că încă sunt multe cabine telefonice funcţionale! Şi am văzut deseori, oameni care le şi folosesc (fie cu fise, fie cu cartela ). Am facut şi fotografii…Nu-mi dau seama care e explicaţia pentru că în ambele ţări se vorbeşte “la greu” şi pe mobil !

  • hm

    mai conteaza un pic si turistii, carora le e usor sa cumpere o cartela telefonica si sa sune scurt acasa. In Spania si Italia sunt turisti, garla, fata de ce avem noi.

  • Dan

    In secolu’ 21 scopul cabinelor telefonice de pe strada e un pic altul, legat de redundanta metodelor de comunicare. Daca ti se volatilizeaza mobilul si mai primesti si una dupa ceafa, cum mai suni la o suta doispe?

  • La cât s-au redus tarifele de roaming, te costă mai puţin să suni de pe mobil când eşti în străinătate, decât să umbli juma’ de oraş după o cartelă telefonică, pe care să dai o groază de bani şi să te ţină doar câteva minute sau să rămâi cu ea nefolosită când pleci din ţara respectivă.

  • hm

    asa e tendinta, dar inca am vazut folosite telefoanele publice de afara.

  • Ando

    Dan: din ce ai scris, deduc- nu-i asa- ca si acolo cabinele telefonice sunt functionale ?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>