despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine vrea să vadă un Wartburg?

… destul de rar vedeţi aici poze cu maşini vechi luate de pe la evenimente. Este şi o explicaţie – şi anume lipsa bucuriei de a vîna; poate înţelegeţi. Senzaţia aceea cînd intri pe o străduţă dosnică şi necunoscută, care-ţi zice: „aici sigur tre’ să fie ceva!!”

Ştiţi cît de greu a fost să vînăm un Wartburg vechi. Disperasem, cînd Ando – în urma unei munci de detectiv – l-a pozat pe acesta.

Zilele astea însă, cine vrea să vadă un „1000” foarte frumos restaurat, lustruit şi dichisit, poate să prindă peştele-n acvariu:

… în centrul comercial Sun Plaza (acela de la Big Berceni). Se află la intrarea principală. Cît l-or mai ţine aici să facă reclamă magazinului trecut pe plăcuţele de înmatriculare, nu ştiu.

Ştiu doar că mi-a plăcut să revăd o astfel de maşină strălucind atît de mult.

8 comments to cine vrea să vadă un Wartburg?

  • Ando

    Uau! elegantă maşină a fost.

  • Ando

    revin 🙂 : cred, de asemenea, că a fost una din puţinele maşini a cărei siluetă care s-a pretat la combinaţii de două culori

  • Radu

    Bai, cum i-ar sta cu un V8, 428 cubic inches sub capota. 😀

  • Freesys

    E urata rau !

  • Wartburg 311 era o mașină foarte avansată tehnic pentru vremea ei, cu suspensii independente, mecanism ”roată liberă” la transmisie, și un design foarte interesant. Avea și variante Coupe și Cabrio, mult peste media mașinilor din Blocul Estic. Defectul său a stat în faptul că în ciuda folosirii unui motor mic și demodat era costisitor de produs, cererea era de vreo 5 ori mai mare decât capacitatea uzinei de la Eisenach (fosta uzină BMW 🙂 ) Astfel încât autoritățile comuniste au decis să fie înlocuit de un model mai simplu, trecând la lădoiul urât și strâmb Wartburg 353.

  • Cornel S

    Superba masina ca tinuta! Sigur, limitata ca putere si demaraj. Unchiul meu a avut una cu care, imediat dupa 1990, am facut un traseu Bucuresti-Gaesti si retur…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>