despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

acest articol nu are nimic politic

e doar o constatare, venită în urma unui recent derapaj politic pe Facebook. De fapt, sînt două constatări. Prima – cea mai evidentă – e că oamenii aparent ponderaţi şi eleganţi pe blog, în presă, în interviuri, se schimbă cînd ajung să comunice pe Facebook şi Twitter. Asta, desigur, nu doar în România; am văzut-o cu vîrf şi îndesat şi „afară”.

A doua constatare e o confirmare. A faptului că nu e de ajuns să mergi ca o raţă şi să faci ca o raţă ca să fii raţă. Am păţit-o în anii ’90, cînd ne puneam nădejdea în orice om cu blugi, barbă şi ochelari – prezumîndu-i şi caracterul, şi inteligenţa, şi cultura, şi buna-credinţă.

Observ şi mă mir, în acest context, că trebuie – de la o bună vreme – să prezumăm caracterul oricărui om care practică un sport aşa, mai „nobil”.

Aşadar, dacă joci fotbal şi tenis cu piciorul în timpul liber eşti, sigur, cocalar.

Dar dacă faci parte din casta jucătorilor de rugby, dacă sportul tău presupune cine ştie ce cod al onoarei trebuie – dar trebuie! – să ai şi tu caracter; să se poată sprijini lumea pe tine; să radiezi înţelepciune…

Vax.

Feriţi-vă de oamenii care-şi ţin, deci, eticheta la vedere; întotdeauna scrie şi preţul undeva pe ea.

3 comments to acest articol nu are nimic politic

  • claudia

    Feriţi-vă mai ales de o prejudecată foarte comună, foarte naturală şi în acelaşi timp falsă: aceea de a crede că marea reputaţie a unui om presupune o cunoaştere foarte răspândită a acelui om. Nimic mai fals. Imensa majoritate a oamenilor fiind incapabili să judece altfel decât pornind de la ce au zis alţii.

  • florin

    Doua surse de informare diametral opuse si citirea atenta a ceea ce scrie sau zice o persoana,te pot edifica.Claudia are dreptate in ce spune in ultima fraza.Ce este mai grav este ca asemenea atitudini duc la radicalism sau fundamentalism iar cei ce sunt echilibrati si nu inghit orice,sunt marginalizati si aratati cu degetul ca antisistem,anti….anti tot!

  • Anastasiu

    Deci adevarata fateta a unei persoane de unde reiese? Brusc… cand isi da arama pe fata in urma unei defulari in mediile de comunicare sociala rapida si facila. Trist, nu?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>