despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cretinism de grupa mare

Nimic nu e mai condamnabil pe lumea asta, mai condamnabil decît bomba nucleară, sclavia sau orice tip de holocaust, decît să-ţi pui perechea greşită de chiloţi pe-o ureche. Şi nimic nu implică o energie mai mare – nici măcar Sorin Oprescu încercînd să-şi amintească cum o chema pe-aia cu ţîţe mari şi mînă uşoară care-a fost de gardă pe secţie de Paşte-n ’86 – decît să te scremi să-njuri chiloţii puşi greşit pe-o ureche. Unii au nevoie chiar să se-atîrne de-o găină ca să capete inspiraţie. Şi ăl mai mare şi mai tare critic de chiloţi e ăla care, de pe culmile eleganţei pe care o arbitrează, reuşeşte să debiteze cele mai mizerabile abjecţii prin care să-l desfiinţeze pe ăl de şi-a pus ciorapii-n cap pe faţă, în loc să şi-i pună pe dos. Şi cu cît înjuri mai mult şi scuipi pe ăi de i-ai prins cu şosete albe la sandale negre, cu atît te crezi mai bun şi mai frumos şi mai uber alles. Şi nici nu m-a interesat şi nici nu m-a deranjat pînă acuma critica raţiunii pure a dantelelor de pe silicon, pînă nu văzui ce zise cineva numit Răzvan Ciobanu (da, nu daţi, ştiam şi înainte cine e, mă fac doar):

„Loredana are o rochie cum nu am mai văzut de multă vreme. Ba nu, cum nu am mai văzut vreodată, dintr-un tul ieftin, mizerabil şi strident, cu nişte cercei din plastic, manufacturaţi (parcă) de un copil oligofren, de la grupa mică.”

Probabil că, într-o ţară normală, în care protecţia copilului ar fi pe un loc cel puţin egal cu cea a plantelor împotriva cianurii şi a cîinilor împotriva hingherilor, distinsul ar fi fost deja chemat pe undeva ca să explice. Aşa cum a explicat Galliano, ca să rămînem în domeniu. Reacţii la ce-a zis Cheloo am văzut, cu duiumul. Foarte bine şi frumos, derapajele de genul se cer amendate. Da pe domnul Ciobanu de ce nu-l trage nimeni de mînecă? Se teme cineva să nu-l bage iar în depresie? Să nu-l arunce în braţele traficanţilor de cocaină? Să nu cumva să-i cauzeze la starea de spirit şi să mai plece de pe-undeva fără să achite nota?

Cine e Răzvan Ciobanu să vorbească de „copii oligofreni de la grupa mică”? Ar putea cineva de la protecţia copilului, de la antidiscriminare, de la poliţia comunitară, de la BOR, din staff-ul Loredanei, să-l întrebe pe acest geniu care este, în opinia dumnealui, „clasificarea copiilor oligofreni în funcţie de cum îşi imaginează Răzvan Ciobanu că fac ei cercei şi unde se află cei de la grupa mică pe scara ierarhică”? Ar putea prietenele lui super celebre şi implicate în cauze sociale, să iasă public şi să-i explice tembelului cît noroc are că s-a născut în România, unde e o crimă să te iei de cîini da’ poţi să te pişi cît vrei în capul copiilor?

Nu vorbesc aici de boicot, de adunat la Universitate, de făcut pagini pe Facebook. Dar nu am văzut pe nimeni, pe nimeni, să sesizeze şi să-l amendeze pe cretin.

Orice comentarii cu referiri sau aluzii la orientarea sexuală a oricui vor fi şterse. Oricine are opinii, le scoate din creier, nu din c…

7 comments to cretinism de grupa mare

 • Anastasiu

  Acesti oameni nu gandesc nici cu capul, nici cu c*****.
  Acesti oameni nu gandesc si vorbesc in loc sa o faca.
  Doar ca scapa mereu…

 • hm

  se scapă prea uşor.

 • Amiral Snagov

  Personaje care nu functioneaza fara un microfon in fata!

 • hm

  e trist că ne-am obişnuit să nu prea băgăm în seamă toate efectele adverse ale strădaniilor piţipoancelor şi piţiponcilor de a ieşi în faţă!

 • florin

  Scuze pt. ignoranta dar,CINE ESTE RAZVAN CIOBANU????
  Stiu ca as putea folosi netul ca sa vad cine este.Totusi am treburi mult mai importante de cautat in saibarspeis.

 • A.F.

  vorba poetului:
  In lumea asta prost facuta, rahatii vorbesc in loc sa puta!

 • Dan

  Eu zic ca este un exemplu totusi din categoria “mild” – mediul din .ro este unul profund imbibat cu discriminare si political incorectness, pe romaneste aruncam cu rahat unii in altii zi de zi si ni se pare absolut normal, asa am crescut si asa ne-am format. Problema e ca mutat fizic in vest un astfel de comportament te trimite instant la periferie, eventual cu un sut in fund inapoi in tara. Am niste chestii in regulamentul companiei legate de harassment, bullying and non-discrimination policy de nu-mi vine sa cred; dar altfel nu se poate poate construi un mediu pozitiv si corect.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>