despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

O idee despre curatenie

Si anume ca trebuie sa se faca discret si eficient – dar n-o sa vedeti ca se-ntimpla asta.

Ati vazut ca  simbata si duminica parcurile sint pline de mizerie; asta pentru ca desi sint zilele in care toata lumea merge la plimbare si joaca, cei de la curatenie nu lucreaza (in cel mai bun caz trec putin duminica dimineata si golesc cosurile). De fapt, asta se-ntimpla nu doar in parcuri – ci-n tot orasul.

Duminica seara vrei sa te plimbi. Vrei sa fii linistit si sa-ti placa in oras, mai mult decit in alta zi, poate. Duminica seara insa te plimbi printre gunoaie si mizerii.

In schimb, luni dimineata curatenia orasului incepe cu tot avintul din lume; si asta include de fiecare data cel putin un tractor cu remorca si niste drujbe. Luni dimineata dai peste tot in oras de tractoare, buldozere, cisterne si o armata de maturatori.

In plus, fiecare parc, cit de mic si de frumos ar fi, are un colt in care administratia domeniului public isi tine lucrurile; acolo se gareaza tractoare, camioane; acolo sint lasate containere metalice in care se tin sape, greble, cositoare si tot ce vrei; acolo zace un maldar de balegar; acolo se lasa crengile taiate, cosurile de gunoi stricate, iarba si frunzele strinse, acolo gasesti si citeva bude imputite si tot acolo se string betivii si cei ce dorm prin parc. Se-ntimpla asa in Cismigiu, se-ntimpla in Kiseleff, in Herastrau, in Carol – si tot asa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>