despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cine-şi face treaba

… n-am deschis încă televizorul – pe posturile de ştiri – pen’că n-am chef să aud, de trei ori pe minut, sintagmele „apocalipsa albă”, „urgia iernii”, „cod portocaliu” – şi aşa mai departe.

Dacă te-ai lua după ce se vede, nimic în zilele astea nu merge cu adevărat bine; o să rămînem înzăpeziţi cam pînă pe la Rusalii.

Sau, nu: că pînă şi alde Vanghelie dete de trimese un tractor pe străduţa noastră; l-am pozat, ca să nu zică cineva că în Sectorul 5 nu se de’zăpezeşte decît cu Doamne-Doamne şi soarele de martie.

… dar, pe vremea asta cîinoasă (că, deh! – chiar e cîinoasă), şi altcineva-şi face treaba; nu e vorba de vreo instituţie a Statului, nu e vorba de vreo autoritate locală – ci de distribuţia catalogului Kaufland.

Coborît fiind pîn-la butic, după cîteva subzistenţe, dădui în cutia poştală – ca-n fiecare sîmbătă obişnuită – peste cel mai citit ziar din România: catalogul Kaufland.

De obicei ajunge la cutia-n care se strînge maculatura; azi l-am luat sus, să-l citesc şi să vă povestesc şi vouă întîmplarea asta simplă.

7 comments to cine-şi face treaba

 • Dan

  Pe aici in fiecare iarna raul Lee da pe dinafara; orasul e construit pe niste insule din ce ar fi putut sa fie o delta daca Atlanticul ar fi avut flux si reflux ca si Marea Neagra. Una peste alta anumite strazi din centru ajung sub apa daca e luna plina, ploua mai mult si bate vantul nu stiu cum. Cam 30-50cm si nu mai mult de cateva ore. Bon, faza e ca la inundatiile de acum 2 saptamani am vazut doar cateva poze facute de cineva telefonul; la ziar au scris un mic articol la “stiri diverse” si in rest… atat! Liniste si pace, exceptand niste saci de nisip pusi pe la usi. Ma gandesc cum ar suna: “consiliul local a fost luat din nou prin surprindere! uitati copiii cum se uda la picioruse si racesc! orasul se inunda in fiecare an! nu se face nimic! demisia! incompetentii! lord mayor Bas… (hehe) e de vina!”

 • florin

  Pe Bucurestii Noi am vazut trei pluguri.
  Pe stradutele laterale doar masini particulare si particulari infruntand zapada si viscolul….Masini de deszapezire,nu prea!
  Dimineata pe la 10 singurele locuri unde nu se daduse zapada de pe trotuar erau in fata bancilor.Banksterii astia sunt atat de plini de ei ca nici macar o lopata nu mai pot tine in mana.Stiu ca acolo lucreaza mai mult femei da’,nu vrea iele sa fie iegale cu barbactii!?

 • Dan

  Ah, dar am stabilit deja ca in caz de ninsoare, seceta, inundatie, cutremur si Basescu exista doar o singura salvare: http://i.imgur.com/UcO4sAU.jpg

 • Ando

  HM:ce pâine chinuită mănâncă unii!Pe vântoasa asta, să mergi din scară în scară să distribui pliante…

 • Pe străzile laterale nu o să intre niciodată deszăpezire. Din 2 motive: 1) nu sunt străzi principale, nu vine şefu’ (primarul, consilierii etc.) sau presa să vadă şi 2) utilajele nu încap printre maşinile parcate aiurea, mai ales cele venite după ninsoare şi oprite în dreptul celor deja înzăpezite.

 • hm

  O să încerce măcar. La noi pe stradă au fost de două ori numai ieri; în alţi ani ne venea rîndul după două zile. Ciudat, dar nu mă plîng 😉

 • La mine, ca în ultimele ierni, nu a trecut roată de utilaj. Acum câţiva ani am stat o lună cu zăpada până la genunchi şi gunoiul de 2m, că maşina de gunoi n-a mai încăput. Şi nu sunt în sectorul Vanghelie 🙁

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>