despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

nu s-a făcut nimic

Cîrcotaşi cum ne ştim, ne plîngem că nu ni se face aia, că nu ni se face ailaltă. Mai ales acuma, că ne-a năpădit neaua cea groasă.

Nu contează, deci, că s-a circulat mult mai bine ca în orice altă iarnă grea – bucureşteanul dacă n-are pe cin’ să-njure, nu-i bucureştean!

Şi da, recunosc şi eu: nu s-a făcut nimic. Autorităţile au stat degeaba, cu mîinile sub fund.

Nici pistele de biciclete de pe noul traseu Buzeşti-Berzei n-au fost în stare să le de’zăpezească.

Ruşine.

16 comments to nu s-a făcut nimic

 • Sa-nteleg ca ai citit articolul lui Popescu? 🙂

 • hm

  L-am 🙂
  Şi pe matale te-am!

 • Anastasiu

  Si strandurile sunt inca inchise! In ce oras traim?

 • Ando

  HM si Anastasiu: sunteţi răutăcioşi !

 • Hm, te invit în Drumul Taberei, să vezi cum arată trotuarele şi cum merge lumea pe stradă printre maşini, nu mai zic de cei care coboară din troleu şi se târăsc printre acesta şi mormanele de zăpadă de 1,5 – 2m de pe marginea drumului. La fel şi pe Bd. Gării de Nord. La trecerea de pietoni de la MT se merge pe stradă vreo 5m, printre maşini, pentru că accesul spre trotuar nu e deszăpezit. Şi nu mai ninge de 3 zile! Pe acelaşi bd pe banda 1 sunt nămeţi, în dreptul lor stau şmecherii cu avariile – inclusiv dubele din autogara din Baldovin Pârcălabul care nu mai au loc acolo, iar pe lângă gardul MT circulă, cu greu, troleibuzele. Ţi se pare normal? Da, s-a circulat bine cu maşinile, că doar asta contează în oraşul ăsta de rahat: ŞOFERII! ATÂT! Pietonii merg pe unde apucă, transportul în comun în anumite intervale orare e sublim şi lipseşte cu desăvârşire (mai mare plăcerea după 9 ore de muncă să stai 20 de minute după un 93) iar pe biciclişti i-au rezolvat din Codul Rutier.

 • hm

  S-a circulat splendid şi cu transportul public, am scos timpi excepţionali, ca niciodată!

  Şi ce să facă cu zăpada? Să o topească cu foenul?

 • S-o dea câţiva metri mai încolo… e inadmisibil să ai un trotuar lat de 6m, pe care abia e o potecuţă de lăţimea unei persoane. La fel este şi pe măreţul bulevard al lui Oprescu, nu mai zic de pista de biciclete care nu e curăţată, prin umrare bicicliştii nu pot circula legal, pentru că sunt obligaţi să meargă pe pistă, iar pe pistă e zăpadă, iar pe zăpadă nu e voie cu bicicleta.
  Am scos ,,excepţionalul” timp de 28 de minute de la MT la Tricodava. Prin 2002 scoteam – cu Dacul articulat – 30 de minute până la Valea Argeşului, ce-i drept pe vreme bună. Cu bicicleta scoteam 18 – 19 minute. Deci nu mă ajută deloc, nu mai zic de dimineaţa, acum sub 45 de minute nu am cum să fac, iar cu bicicleta făceam 25 maxim. Şi NU pot circula cu bicicleta, pentru că un bou – pe care nici măcar nu l-am votat – în dosul căruia se duc impozitele mele, nu e în stare să deszăpezească ca lumea carosabilul, să am pe unde circula în siguranţă.

 • Completare: îmi cer scuze boilor că i-am comparat cu Oprescu. Nici măcar ei nu merită asta.

 • hm

  hai sa îţi spun ce am văzut.
  E prima iarnă în care am văzut în prima dimineaţă lucrătoare toate staţiile minim curăţate. Prima iarnă în care s-a circulat la negru.

  E primul an în care am văzut deszăpezirea făcută după un plan; poţi să mă crezi, poţi să nu mă crezi, dar am văzut asta!

  Şi, foarte important!!! E prima iarnă în care am văzut oameni lăsîndu-şi naibii maşina acasă! Nu ştiu cum s-au dus la servicu, dar oamenii au folosit transport public, şi nenorocitul ăla de transport s-a descurcat cît a putut de bine.

  Şi a fost zăpadă!

 • Clar nu ai fost în Drumul Taberei. Deşi nu mai ninge de 3 zile, staţia şi trotuarul de la Tricodava, pe partea cu parcul, NU SUNT CURĂŢATE! Aceeaşi situaţie este şi la Dr. Taberei 34 şi Favorit (sensul spre cartier). Iar pe Buezşti, între Piaţa Matache şi giratoriu, nu a existat nici măcar o tentativă de a deszăpezi trotuarele şi pistele de biciclete. La fel pe Popa Nan. În continuare se coboară din troleu direct în munţii de zăpadă adunaţi acolo de pluguri. Prel. Ghencea este în aceeaşi situaţie. Curios, în sectorul 5 am văzut staţii şi trotuare curăţate (cu excepţia Căii 13 Septembrie între Dr. Sării şi Sebastian), s-o fi apucat Vanghelie de muncă? Am circulat azi cu bicicleta prin Bucureşti… cele mai mari probleme au fost până am ieşit din sectorul 6, adică Prel. şi Bd. Ghencea… zăpezi de un metru me margine, banda 1 şi parcările în spic cu munţii de zăpadă daţi la o parte de pe drum, iar pe lângă ei stăteau maşinile cu avariile pus. Noroc că şoferii au fost înţelegători şi am putut depăşi aceste ,,obstacole”.

 • În schimb, tot respectul pentru Piedone, 11 Iunie, Mărăşeşti, porţiunea lui de Cal. Rahovei, Şerban Vodă, Tineretului sunt curăţate până la bordură (evdient, pe unde s-a putut, adică nu erau maşini parcate), la fel parcul Tineretului şi Carol.

 • hm

  Piedone se misca bine de fiecare data pe strazile mari si maricele. Si foarte prost pe cele foarte mici. Nimeni nu e perfect.
  Vanghelie se misca tot mai bine de la iarna la iarna, de fapt se simte si in numarul mai mare de utilaje de deszapazire cu care s-a intervenit.
  In 1 si in 2 s-a lucrat bine, din ce am vazut eu, in primele doua zile, de exemplu, se puteau aborda cum trebuie trecerile de pietoni si statiile RATB.

  Nu, nu am fost in Dr Taberei, si imi pare rau ca Manescu nu arata inca nimic.

 • Păi nu a arătat nimic nici până acum. O fi şi ăsta ca vanghelie, abia de la al 3lea (sau al 4lea? de câţi ani e Vanghelie primar?) mandat începe să facă ceva? :))
  Era totuşi antiderapant pe străzile care dau în Parcul Tineretului. O fi din cauza vilelor? Oricum, se putea merge acceptabil cu bicicleta pe acolo, clorura aia de calciu îşi face treaba (că bănuiesc că asta e, că dacă era salamură rămânea pe pantofi). Iar alte străzi secundare (adică fără transport în comun) arătau excelent: Mitropolit Nifon, Candiano Popescu, Sold. Ştefan Simion, ba chiar Intr. Urcuşului (aia care duce în Parcul lui Piedone şi care e întreruptă în dreptul parcului) era curăţată bine de tot… pe altele nu le-am încercat.

 • Update pentru Drumul Taberei: pe aleea Valea Călugărească se poate circula, după ce zăpada s-a mai topit (în mod natural, nu că ar fi trecut vreun utilaj). La începutul Prel. Ghencea, pe partea cu blocurile, a fost curăţat trotuarul în dreptul magazinului şi a chioşcurilor. În staţia de autobuz zăpada este amestecată cu antiderapant şi ajunge până la gleznă. În dreptul adăpostului de staţie s-a săpat un mic acces spre autobuze. La intersecţia cu Braşov nici până acum nu au fost îndepărtate troienele, accesul pietonilor spre staţia lui 41 se face pe două ,,poteci” înguste de lăţimea unui pas de om. Şi nu mai ninge de 5 zile. Uite de aia atât eu, cât şi toţi cei din zona respectivă – susţinem că nu s-a făcut nimic cu deszăpezirea nici iarna asta. Pentru că în zona noastră chiar nu s-a făcut nimic!

 • hm

  da, e cu totul altceva asta!
  Şi, aşa e – de intervenit; de intervenit pe loc, în toiul zăpezii, eu zic că a fost binişor. Dar acuma… acuma s-a cam blegit treaba.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>