despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

două zile vesele!

… două zile cu Soare, de atît a fost nevoie ca să devină toate lucrurile mai vesele. Din streaşini curge zăpada topită şuroaie, bălţile lucesc vesel – şi, pîn’ la urmă, cît mai e pîn’ la primăvară? Ia, un pas.

Mi-a fost dor de Oraş, de Centru, de fîţîială, de plimbare; de dată ce am văzut cerul senin de-asupra Bucureştiului, am şi ieşit din vizuină.

Troutuarele-s încă pîrtii înguste, băncile stau ascunse; dar în faţa CC-ului poţi face oameni de zăpadă ca să-şi facă turiştii poze cu ei; iar orice părculeţ e plin şi el de opere de artă efemere; nu doar oameni – ci şi pisici, cîini de zăpadă…

Bine-nţeles, în timp ce un parc nefrecventat cum e Kiselefful se poate lăuda cu alei curăţate impecabil, cel mai aglomerat şi mai central parc al oraşului – Cişmigiul, care altul? – e încă necurăţat, cu alei pline de fleaşcă:

Da’ ce să te mai enervezi? Soarele te mîngîie aşa plăcut în spate, că uiţi de toate.

6 comments to două zile vesele!

  • Dan

    S-a luminat frumos si pe aici; s-au dus codurile de furtuni, inundatii sau mai stiu eu ce. Zapada n-am vazut in iarna asta si nici temperaturi diurne sub 5 grade; doar cateva dimineti cu un pic de gheata pe jos. Oare cum o fi mai bine?

  • hm

    cel mai bine e aici! – cand apare soarele 🙂
    Si doar atunci!!!

  • Andrei

    In sarcina carei organizatii intra deszapezirea parcurilor?
    Primaria Generala?
    Primaria de sector?
    Sau ALPAB?

  • Andrei

    Sau e ca in cazul trotuarelor, aleile din parc trebuie deszapezite de rezidenti(Veverite, Ciori…)?

  • hm

    … sau pechinezi?

    Stiu ca sunt parcuri care “tin” ori de sector, ori de primaria generala.

  • Andrei

    Eu astazi am alergat in Herastrau, frumoasa zi, doar ca a fost umpluta de mizeria lasata de Chiliman sau Oprescu. Deci pe cine injur?

    ps Cel mai penibil este faptul ca multi oameni, considera situatia actuala in regula(adica na rezidentii trebuie sa deszapzeasca trotuarele. Doar cand imi aduc aminte de niste filmari in Canada, cum 3benzi/sens+ trotuarul sunt deszapezite fara mari probleme, si nu iese la ei nici un primar cocos, sa afirme ca “sa iasa cetatenii sa isi deszapzeasca trotuarele”
    Cine e curios sa vada cum se lucreaza de TOTI banii dati pe deszapezire, pot sa vada aici http://www.youtube.com/watch?v=pE6N7CDV-9s (nu ca unii cu autobasculante cu plug, si o vola luata de la constructii).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>