despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

mi-era dor de Vanghelie

Mi-erea dor dă cel mai înţelept Primar din cîţi se egzistă în oraşul nostru – bunînţeles, de Vanghelie e vorba!

Cineva-l puse să vorbească, aşadar porumbeii n-avură mult de aşteptat pîn’ să-i iasă pe gură.

Vanghelie a explicat simplu: n-are rost să fie ridicată zăpada pentru că „oricum se topește în trei zile” „Vă spun un lucru: nicăieri în lume nu se ridică zăpada ca la noi, că suntem nebuni. Milioanele de euro pe care le dăm la companiile astea, că au sau n-au utilaje, mai bine am face ceva pentru copiii amărâți, pentru pensionari. Aruncăm milioane de euro, pentru ce? Ca să cărăm zăpada, că oricum ea se topește în trei zile”, a spus Vanghelie, conform reportervirtual.ro.

Mai mult, primarul a insistat că zăpada „trebuie să rămână de doi metri”, în așa fel încât să fie asigurat necesarul de apă pentru spațiile verzi. „Eu n-am văzut pe nicăierea – și am fost plecat – că se cară zăpada cum vrem noi s-o cărăm. Noi am vrea a doua zi după ce ninge să nu mai fie zăpadă. Dar zăpada e un lucru frumos, e un lucru necesar și pentru spațiile verzi, să rămână acolo doi metri să se ia apa necesară. Ce naiba, suntem nebuni!”, a exclamat Vanghelie.

Ştiu că zăpada e un lucru frumos, şi mă bucur că am un primar care iubeşte frumuseţea la fel de mult ca şi noi. Ştiu că zăpada e un lucru necesar şi îmi pasă la fel de mult de chestiunile funciare; avem nevoie de fîn, grîu şi porumb, că doar trebe să dăm ceva de mîncare la caii de-i ţinem acasă (nu ştiu cum e la voi, în ălelante sectoare, dar aici noi aşa facem).

N-are, aşadar, nici un rost să ridicăm zăpada – deşi am putea s-o păstrăm totuşi, undeva, şi s-o scoatem la vară şi s-o aşternem pe stradă, ca să mai domolim canicula: mi se pare o idee bună, asta.

Nici gunoiul n-are de ce să fie ridicat, nici coşurile n-au de ce să fie golite; ştim cu toţii că viaţa alături de microbi, bacterii şi alţi mişunei nu face decît să ne întărească sistemul imunitar – şi aşa reuşim să mai scădem din cheltuielile cu sănătatea publică – şi Vanghelie ştie şi asta.

Vanghelie ştie tot; zăpada e bună. E bună la orice. Lăsată pe stradă, ajută la adîncirea gropilor – chestie folositoare, bunăoară, la asfaltările ce vor să vină.

Mă bucur c-am citit ce-a zis Vanghelie. Mi-a înveselit ziua. Bun primar!

6 comments to mi-era dor de Vanghelie

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>