despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

am strîns cîteva recomandări

… din ce ştii mai multe despre oraşul ăsta, din ce vrei să ştii în plus; şi-ţi dai seama că – slavă Domnului! – ceva nou o să apară întotdeauna… printre lucrurile vrechi.

E dificil să iei internetul la puricat, să cauţi – unde? – şi poze, şi informaţii, şi istorie.

V-am mai dat sfaturi şi-n anii trecuţi, aşa că vă zic doar să vedeţi articolul mai vechi; pentru un începător, ca să zic aşa, e suficient material pentru zile şi zile de studiu.

Doar că-ntre timp, de prin arhive, de prin poduri, de prin cutii uitate, mai apar – apar mereu! – şi fotografii, şi bucăţi de istorie.

De fiecare dată am scris despre ce-a ieşit la iveală şi acuma m-am gîndit c-o fi cazul să mai actualizez şi aceste recomandări; să le strîng laolaltă, adică.

… ei, da. Oameni pasionaţi apar; şi o să apară în continuare – de fiecare dată cînd îi întîlnim, se cade să-i lăudăm; merită!

6 comments to am strîns cîteva recomandări

 • Concretramirez

  Merita. Felicitari, tot respectul! Fiecare noua descoperire ne sporeste incantarea. Pentru alte texte foarte reusite si multe fotografii si stampe vechi cu capitala noastra, recomand cartea “Bucuresti – 550 de ani de la prima atestare documentara 1459 – 2009”. Volumul (290 pag.) a fost editat de Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si nu a fost vandut pe piata. Editia a fost coordonata si ingrijita de Radu Oltean. Cine face rost de ea, e un norocos.

 • hm

  Merita! Sper sa mai aflam si alte cateva astfel de ponturi!
  Multumim!

 • Concretramirez

  Cartea respectiva poate fi cred procurata de la sediul editurii ArCub. Am impresia ca se afla pe strada Batistei. Eu am gasit-o pe Okazii. Spor la Matty si la alte articole de calitate.

 • hm

  Știu… trebuia chiar să ajung, atunci, la lansare…

 • Excelent!!!!! Multumim. De digibuc nici macar nu auzisem.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>