… din ce ştii mai multe despre oraşul ăsta, din ce vrei să ştii în plus; şi-ţi dai seama că – slavă Domnului! – ceva nou o să apară întotdeauna… printre lucrurile vrechi.
E dificil să iei internetul la puricat, să cauţi – unde? – şi poze, şi informaţii, şi istorie.
V-am mai dat sfaturi şi-n anii trecuţi, aşa că vă zic doar să vedeţi articolul mai vechi; pentru un începător, ca să zic aşa, e suficient material pentru zile şi zile de studiu.
Doar că-ntre timp, de prin arhive, de prin poduri, de prin cutii uitate, mai apar – apar mereu! – şi fotografii, şi bucăţi de istorie.
De fiecare dată am scris despre ce-a ieşit la iveală şi acuma m-am gîndit c-o fi cazul să mai actualizez şi aceste recomandări; să le strîng laolaltă, adică.
-
Aşadar, avem Biblioteca digitală a Bucureştilor; printre cărţi, reviste, ziare, anuare şi monitoare digitalizate găsiţi şi o colecţie de Anuare statistice ale Capitalei – impresionant!
-
O plimbare prin arhiva foto a Agenţiei române de presă – Agerpres– o să vă încînte, sigur.
-
… iar setul de Flick al lui Colin 2door o să vă arate nişte imagini nemaipomenite!
-
N-or fi ele poze bucureştene, dar sînt o splendoare istorică; fotografiile realizate de Costică Acsinte de-a lungul vremii în Slobozia ne arată o Românie interbelică pe care o recuperează, azi, Cezar Popescu.
-
O serie grozavă de articole despre construcţiile cartierelor-tip muncitoreşti interbelice o veţi găsi pe Liter.net, în rubrica „De locuit şi de povestit”. Munca Danei Dolghin şi a lui Răzvan Voinea este admirabilă.
-
Dacă vă place plimbarea printre frînturi din ziarele vechi, intraţi în „Arhiva mea de presă” ţinută de Nicolae Leahu – sigur veţi găsi lucruri interesante!
… ei, da. Oameni pasionaţi apar; şi o să apară în continuare – de fiecare dată cînd îi întîlnim, se cade să-i lăudăm; merită!
Merita. Felicitari, tot respectul! Fiecare noua descoperire ne sporeste incantarea. Pentru alte texte foarte reusite si multe fotografii si stampe vechi cu capitala noastra, recomand cartea “Bucuresti – 550 de ani de la prima atestare documentara 1459 – 2009”. Volumul (290 pag.) a fost editat de Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si nu a fost vandut pe piata. Editia a fost coordonata si ingrijita de Radu Oltean. Cine face rost de ea, e un norocos.
Merita! Sper sa mai aflam si alte cateva astfel de ponturi!
Multumim!
Cartea respectiva poate fi cred procurata de la sediul editurii ArCub. Am impresia ca se afla pe strada Batistei. Eu am gasit-o pe Okazii. Spor la Matty si la alte articole de calitate.
Știu… trebuia chiar să ajung, atunci, la lansare…
Excelent!!!!! Multumim. De digibuc nici macar nu auzisem.
digibuc? pe bune?!!! smf!