despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Biserica Amzei în veşmânt… de lemn

scris de Ando

Aflată în renovare, biserica Buna Vestire – Amza se ascunde acum sub acest provizoriu eşafodaj de schele.

Am trecut de nenumărate ori pe lângă ea, dar abia anul trecut am găsit răgazul să-i dau roată, s-o admir şi să-i fac câteva fotografii.

Deşi este situată pe colţul a două străzi, vegetaţia bogată din jurul ei ascunde vederii parte din multele detalii arhitectonice, bogatele şi complicatele decoraţiuni, lucrătura sofisticată a chenarelor uşilor şi ferestrelor.

Mi se pare una dintre cele mai frumoase şi originale biserici ortodoxe ale Bucureştilor.

2 comments to Biserica Amzei în veşmânt… de lemn

  • hm

    sper sa arate la fel de frumos si cand va fi gata. Si sa nu se procopseasca cu vreun gard hidos de beton ca Mitropolia… sau ca la Boteanu.
    Ca, sa uratesti o biserica veche, e asa de simplu, din pacate…
    https://www.simplybucharest.ro/?p=1581

  • Florin

    Aici a slujit Arhidiaconul Victorin care avea darul rugaciunii si povatuia duhovniceste mai multe persoane care se ocupau cu rugaciunea.Stiu din cartea Jurnal Duhovnicesc scrisa de o doamna care a sporit foarte mult si a primit incurajarea Parintelui Sofian sa publice memoriile sale despre rugaciune unde se vorbeste de acest Parinte necunoscut chiar de cei care slujesc acum in acea eleganta si frumoasa biserica.Deci va rog si va indemn:mergeti in profunzimi!Acolo e bogatia noastra!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>