despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Sintem niste nerecunoscatori

De ce? Ia cititi aici:

Un climat economic in care avantul din trecut a fost stopat reprezinta pentru primarul Capitalei, Sorin Oprescu, sansa de a de veni principalul actor in relansarea economica a Romaniei. Conduce un oras care aduce 16,5% din PIB-ul national, care realizeaza peste 12% din exportul national, si care odata pus pe picioare prin investitii in infrastructura de toate felurile, ar deveni un motor al redresarii economiei autohtone. Va sti primarul general unde sa injecteze adrenalina financiara? Momentan, cel mai important proiect manageriat de PMB este Pasajul Basarab, care a iscat discutii indelungi si va consuma minimum 559 de milioane de lei din bugetul consolidat al Capitalei de peste cinci miliarde. Tot cam atata costa si reabilitarea scolilor, iar taierea nodului gordian reprezentat de traficul in care ne zbatem zilnic cere, doar la o prima vedere, fonduri de minimum un miliard de lei.

Fara a exagera, se poate afirma ca pentru Sorin Oprescu criza reprezinta sansa mandatului. Profitand de un climat economic in care dezvoltarile imobiliare sufocante au incetinit, in care investitorii adulmeca oportunitatea oricarui posibil parteneriat public-privat, si care ofera pe piata forta de munca relativ ieftina si calificata, edilul-sef al Capitalei ar trebui sa dea drumul la proiecte pe banda rulanta.

… si noi, care credeam ca proiectele primarului sint doar niste aiureli! Omul incerca sa salveze economia nationala!

Pe bune insa, cum poti sa publici asa ceva?

…daca primarul Oprescu reuseste sa realizeze macar jumatate din proiectele propuse se poate lauda cu accelerarea relansarii economiei romanesti.

Pina sa relanseze economia nationala, primarul a-nceput sa dezvolte climatul economic la el acasa. Un BMW de 100.000 de euro e un inceput bun. Cred ca l-a luat pentru a ‘taia nodul gordian reprezentat de traficul in care ne zbatem zilnic‘.

2 comments to Sintem niste nerecunoscatori

 • AS vrea sa stiu unde trebuie sa scriu sa recomand o linie de microbuz intre Stefanesti (Ilfov) si Pipera , mai ales ca acum linia de centura in aceasta zona este gata, sau se poate folosi zona Azurului.
  Acum pentru a ajunge din Stefanesti In Pipera ( o distanta de cca 8 KM.) trebuie sa iei microbuzul sa treci prin Pantelimon sa ajungi la Doamna Ghica de unde sa iei un alt microbuz care te aduce in Pipera, un drum de cca 2 ore…..
  Va multumesc daca primesc un raspuns .
  Cu stima ,
  Marieta Stoica

 • hm

  Din păcate, nu ştiu. De bun simţ ar fi ca legătura Voluntari-Ştefăneşti-Pipera-(chiar)Otopeni să fie un serviciu public, dar RATB nu o să-l presteze. Consiliile locale din zonă – adică Voluntari, de care ţine şi Pipera şi Ştefăneşti nu vor colabora.
  Sincer, nu ştiu ce puteţi face. Nu cred că sînteţi puţine persoane interesate de această legătură. Din moment ce nu se implică nimeni din primării, rămîne să-ncercaţi să luaţi legătura cu patronii liniilor de maxi-taxi din Ştefăneşti sau Tunari. S-ar putea să aveţi noroc; mi-aş dori să aud că această problemă se va rezolva.
  Toate bune!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>