despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 maşini vechi – XLIV

După episodul special de data trecută, revenim pe stradă – așa cum ne șade bine. Sperăm să vă placă ce a găsit Ando bun pentru astăzi, pentru că eu n-am mai vînat nimic. Să le vedem deci…

Începem cu o mare, mare raritate: un Daf 66, pozat de prietenul nostru AdiP:

Daf 66 a apărut în 1972, înainte ca divizia de automobile a firmei Daf să fie cumpărată de Volvo. Cîțiva ani mai tîrziu – după această achiziție –  Volvo a vîndut mașinuța asta sub marca sa; ulterior a dezvoltat seria 300, ca să ocupe nișa mașinilor mai mici…

Tot mică este și gîngania asta, un VW Derby:

Derby – v-ați prins – e un Polo cu un pic de fund. S-a fabricat la sfîrșitul anilor ’70.

Iată și o dihanie dintr-aia mare, americană: un Oldsmobile. Modelul 88” s-a fabricat de-a lungul unei jumătăți de secol, după Război, și a avut cel puțin vreo zece serii diferite. Al nostru e de pe la sfîrșitul anilor ’80:

Din nou o raritate, și din nou un cadou de la AdiP:

Este o Toyota Corona (am mai avut noi) și încă una din seria a patra, de pe la începutul anilor ’70. Corona nu se mai fabrică de mai bine de zece ani.

Mai avem o contribuție în seria noastră. Dragoș Alexandru ne-a trimis cîteva mașini, și am ales un Jaguar XJS:

… pentru că mai aveam și noi unul:

N-ai ce spune despre el, nu? Decît că a fost un succesor destul de demn al minunatului E-Type. XJS a apărut în 1975 și s-a fabricat vreo 20 de ani.

După așa mașină, orice ai pune, pare banală. Iar acest Nissan Sunny din anii ’80, săracul, oricum nu strălucea altminterea:

„Sunny” a fost o serie care s-a fabricat din anii ’60 pînă prin anii ’90; mai multe nu știu… și atît.

Încheiem cu o altă mașină care a intrat în legendă. A apărut ca un fel de copie al „Land-Rover”-ului și s-a numit Land Cruiser; n-aveau, japonezii, timp de multe subtilități.

În fine, această serie produsă de Toyota de mai bine de 60 de ani a dovedit că japonezii pot face și ei mașini indestructibile.

(lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici)

Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

6 comments to 7 maşini vechi – XLIV

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>