despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

Am păţit-o şi eu!

scris de C. D. Mocanu

Am fost protagonistul unei întâmplări aproape identice cu cea surprinsă de Matty. Nu ploua şi în locul semaforului pe roşu a fost un indicator care interzicea virajul la stânga.

Era cald de-ţi venea să te dezbraci şi de piele. Întârziasem la o întâlnire în zona Piaţa Victoriei şi mă grăbeam. Veneam prin pasaj dinspre Şos. Ştefan cel Mare şi la ieşire am ochit un loc de parcare liber pe sensul opus (intrare Titulescu – Ştefan cel Mare). În acele timpuri, din cauza lucrărilor care se efectuau în zonă, se mai parca în acel loc.

Indicatorul rutier de interzicere a virajului la stânga se afla montat la loc vizibil şi nu era prima dată când făceam această manevră. Doar că atunci am avut ghinion! Am intrat în viraj şi nu am apucat să trec peste şinele liniei de tramvai că a trebuit să frânez brusc. Exact în botul maşinii se afla un agent de poliţie. Transpirat şi cu cascheta uşor înclinată spre ceafă m-a întrebat:

– Ce faci domnule?

Prin geamul portierei deschis la maxim, i-am răspuns:

– Nu v-am văzut domnule agent!

– Da ce, sunt aşa de mic? (şi nu era!)

– Pe cuvânt că nu v-am văzut! Altfel credeţi că eram atât de prost încât să vin direct să-mi luaţi banii?

Se pare că argumentul meu l-a convins. Şi-a ridicat cascheta, a dat cu ea de pământ şi mi-a spus:

– Să fiu al dracului dacă am mai văzut aşa ceva! Pleacă d-aici!

Şi am plecat, ce era să fac?

6 comments to Am păţit-o şi eu!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>