scris de Ando
Civilizație publică – episodul XXXIV
Promiteam aici să fac şi o galerie cu marchize, de data asta luând în considerare cealaltă variantă din dicţionar adică: „încăpere cu (acoperiș și) pereți cu numeroase geamuri, așezată la intrarea unei case”.
Fiind, de felul meu, cam „lasă-mă să te las”, am început, e adevărat, să adun fotografii dar, luându-mă cu altele, subiectul marchizelor era mereu neglijat.
Până când, zilele trecute, din întâmplare, am dat de curtea unde Adrian realizase fotografia asta – poză care mă făcuse gelos chiar de la comentariul său de la episodul copertinelor.
Şi, uite aşa, m-am pus pe treabă! Nu de alta, dar suntem „firmă serioasă” şi nu-i frumos să rămâi dator!
Prea multe nu sunt de spus. De la marchiza modestă, strict utilitară…
…până la cea opulentă, minuţios elaborată…
… am găsit multe şi diverse variante pe care le expun în continuare.
Şi tot legat de sticlă (fiind un admirator fără rezerve al lucrăturilor, de orice gen, care înglobează şi sticla) … marea satisfacţie a fost că în periplurile astea după marchize, am pozat şi alte combinaţii vitrate (balcoane, bovindouri, foişoare) pe care, sincer, nu ştiu cum să le numesc generic dar care mă încântă ori de câte ori le văd.
Admiram “firmele serioase”! Unde sunt arhitectii de altadata? Cum o fi o imagine dinauntru?
Frumoase imagini! Imi plac bovindourile! Arata bine din exterior,
insa au si rol functional, marind suprafata utila a camerei.
inca o plimbare de clasă!
Multumesc pentru mentionarea cadrelor mele. Astea de aici arata ce oras bogat era odata Bucurestiul. Problema nu e neaparat lipsa arhitectilor care sa propuna asa ceva. Problema este ca nu mai exista mesteri care sa faca asa ceva (la un cost rezonabil cel putin). Asa se explica faptul ca unele ajung sa fie porcaite sau chiar distruse. Unele mai sunt reabilitate. Desi proiectul unei case din strada Frumoasa 16 este foarte bun si bine executat in ansamblu, la capitolul marchizei n-au stiut foarte bine ce sa faca. Stiu asta pentru ca am facut releveul casei si stiu cum era terasa acoperita inainte. http://www.east-centricarch.eu/projects/house-renovation.html
domnule dragă, măi Ando!
de-atâtea ori m-am regăsit în preocupările şi stilul de abordare a subiectelor dumitale, încât mă întreb dacă nu cumva suntem gemeni?!
Mulţumesc!
Sărbători cu bine!
@catherine: şi eu îţi mulţumesc!
In ce priveşte ipoteza cu gemenii, dacă mă uit în oglindă, crede-mă, mai bine rămânem doar… “suflete pereche” 🙂
[…] Articolul complet poate fi citit aici. […]
Am gasit cam tarziu articolul 🙂
si nu m-am putut abtine … am “luat” ceva poze dar am pus si un link
Toate cele bune si la mai multe poze!
oricand 🙂 si numai bine!