despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

7 maşini vechi (la locul lor) – XLVI

scris de Ando

Serialul nostru cu maşinile vechi nu mai necesită alte prezentări. Pentru că, de multe ori, am fost întrebaţi unde se află cutare sau cutare maşină, ne-am gândit ca – din când în când – să revenim pe la unele din locurile iniţiale pentru a vedea (şi a vă informa) dacă mai sunt sau nu, pe acolo, maşinile pozate începând din februarie 2011.

Nu vă aşteptaţi la o acţiune sistematică pentru că ne-ar răpi prea mult timp dar, de câte ori vom putea, vom semnala dacă maşina respectivă se mai află pe poziţia cunoscută.

Aşadar, iată primul grupaj:

Renault-ul 10 din episodul 4 se afla bine tupilat şi protejat, cam în acelaşi loc, adică în spatele blocurilor de pe str. Chiristigii – vizavi de parcul primăriei sectorului 2. Se vede că proprietarul nu-l neglijează.

La doi paşi, într-o parcare aflată imediat la dreapta, cum se intră pe aleea Avrig, dinspre strada Avrig, amatorii pot vedea un Renault 16. Cam jerpelit, dar din modelul ăsta au supraviţuit destule exemplare prin oraş.

Şi tot în zona străzii Avrig, pe o alee din spatele noului bloc cu 10 etaje ridicat lângă punctul termic, se află VOLGA-model GAZ 31029 de care aminteam în episodul 10.

N-am mai ajuns la Wartburg-ul 353 de pe Vatra Luminoasă dar un alt exemplar poate fi văzut „pe viu”, pe şos. Ştefan cel Mare, urcat pe trotuarul de vizavi de I.G.P.

In cartierul Baicului, mai precis imediat după ce treceţi prin gangul blocului-potcoavă, aşezat în părculeţul de vizavi de Gara de Est, pe strada Prof. Nifon Bălăşescu, daţi, dintr-un foc, de două exemplare rare, unul lângă altul: un Renault Gordini şi o Dacie 1100.

Mergem mai departe.

De câţiva ani, la intersecţia străzilor Viitorului şi Salcâmilor, stă nemişcat şi trist acest VW 1600 despre care am pomenit aici:

Din păcate, după cum se vede, arată din ce în ce mai rău…

Ceea ce nu se poate spune, din fericire, despre elegantul Mercedes 200, parcat la fereală, într-o curte de pe str. Cobalcescu nr. 23 şi care arată încă bine.

Aşa cum spuneam, este doar o primă tentativa de actualizare „pe teren” a existenţei unor maşini prezentate, pe larg, în serial – pozele din acest episod fiind făcute în primăvara asta.

Asta nu înseamnă că nu vom răspunde în continuare la întrebări, dar cum vremea nu iartă pe nimeni, în mod sigur o parte din maşini ne-au părăsit şi rămân la stadiul de fotografii…

(lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici)

Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

15 comments to 7 maşini vechi (la locul lor) – XLVI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>