despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

factorul șaorma

… pesemne că ați citit cam toate glumele pe seama concursului Eurovision – cel cîștigat de ceva numit femeia cu barbă” (nu prea sînt sigur dacă ghilimelele trebuie puse doar acolo; s-ar putea să fie nevoie de ele și cînd ne gîndim la concursul în sine). Dar mă rog: a fost concurs; și ca orice concurs, a fost cîștigat; și ca orice concurs cîștigat, a fost contestat: în primul rînd pentru că… de ce acea femeie cu barbă.

Nu prea cred că mai contează. Că e femeie, că nu e. Că are barbă, că nu. Că cîntă, că nu. E spectacol, e show – și fără controverse nici un show nu rămîne în istorie.

Ziceam că glumele s-au spus. Rămîne încă vie dorința lumii de a înțelege cum și de ce.

Ca orice lucru de neînțeles, are – firește  – o explicație simplă. Și totul se trage de la lucrurile care – legate – duc în spate lumea dintotdeauna: sexul și mîncarea.

Priviți silueta – forma – acestei creaturi. Mijiți-vă ochii. Da: nu vedeți o femeie; nu vedeți nici o ființă care se dă femeie; nu. Vedeți altceva:

Exact. Factorul șaorma a cucerit Eurovisionul.

23 comments to factorul șaorma

 • Ando

  E bine ca ai dat-o pe gluma pentru ca
  de fapt,nu prea mai avem de ales:

  http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2014/05/paradoxul-femeii-cu-barba-la-eurovision/

 • Ando

  Păi înţeleg că o să avem şi şaorma…cu barbă 🙂

 • Amiral Snagov

  Cine îţi menține forma / doar kebabul și shaorma !!

 • ambidextru

  Shaorma… unisex! Shaorma uneste orientari, religii, stari sociale! E mai “egala” decat capitolul 1 din Constitutie!

 • hm

  nasol însă, dupa duduia/flăcăul ăsta s-a dus naibii cheful de șaorma…

 • Anastasiu

  Decat femeia-merdenea…mai bine femeia saorma.

 • Pentru mine este limpede, ca acest concursulet este o facatura sinistra, nu cred in votul pe telefon, in schimb cred ca acolo invinge “cine trebuie”, anul asta trebuia sa invinga in degenerat care considera ca e femeie cu scula si cu barba desenata cu carioca.
  Anul viitor va trebui sa castge “piticul porno” rrom care de fapt e gay, dar saracia familie l-a impins sa intre in industria filmelor scurtmertajelor dramatice…si sa aiba de teapa cu niste femei dragute…
  Mai pe scurt Eurovasilinul asta, este un fel de Acces din Rect, doar ca la o scara mai mare.

 • Mihai

  Ca s-a atentat la valorile traditionale… ale familiei… nu-i nimic!
  Trecem peste!
  Dar sa nu se ia nimeni de shaorma! Iese revolutie 🙂

 • Ando

  Nu vă fie frică: shaorma nu pică !!!

 • florin

  Conchita Wurst(numele celui ce a fost reprezentanta Austriei la nEUROVIZION))este in fapt o shaorma cu de toate!

 • Anghimoft

  În germană Wurst = Cârnat

 • florin

  Daaaa!!! Carnat de Pleschkoi!!!

 • hm

  @ADY88: bun-venit „in gasca” – bafta cu blogul!

  La anu’ nici nu vreau sa ma gandesc la ce standarde se va ridica concursul!

 • Ms, ptr urari. Anul asta am mai primit inca o dovada ca a fost bine ca nu mi-am pierdut cateva ore din viata pentru acest “concurs” patetic Eurovasilin.

 • Vai! dar mi-a venit o idee, anul viitor trebuie si Romania sa intre in rand cu “lumea”, si sa il trimita pe Naomi, sa il tatauam pe fata cu o barba, succesul va fi garantat.

 • hm

  Îți dai seama că toți/toate o să aibă barbă la anu’

 • Alex

  As avea un singur comentariu (nu neaparat cu referire la personajul cu pricina): se spunea o dinioara despre Julius Ceasar ca…era “babnatul tuturor femeilor si…femeia tuturor barbatilor” !!!
  Vorba englezului/americanului: daca nu-ti convine…”grin and bear” !!! Nu, ca pe bune vine Apocalipsa….

 • Alex

  …barbatul..

 • Alex

  Acum sa fim sinceri: “Eurovisonul” nu mai este de mult, ceea ce a fost in copilaria/adolescenta noastra..melodiile din Top 10, le fredonam, in limba lor…fara sa stim neapareat ce inseamna ! ABBA, Richi % Poveri, etc.

 • hm

  Azi, daca nu e ciudat… nu exista!

 • Eurovisionul e un concurs politic… cred că de pe vremea când cânta ABBA nu s-a mai câştigat un Eurovision ,,pe bune”, dovadă că nici nu se dau la radio piesele câştigătoare din utlimii ani.
  Sunt puţine state cu bănetul necesar pentru a organiza un astfel de concurs… de aia ultimele ediţii au fost prin ţările nordice, prin Rusia, Turcia, Germania… acum erau puţini favoriţi. Prin N Europei a tot fost Eurovision, Rusia e certată cu UE, Turcia are probleme, Germania are lucruri mai importante de făcut, Italia şi Spania sunt în criză… rămâne Austria.

  @Mihai: Valorile ,,tradiţionale” nu prea mai există… lumea se schimbă, peste tot sunt oameni care vor să fie diferiţi. În plus, când încerci să impui ceva, oamenii or să vrea neapărat să vadă şi alte moduri. Poţi să îi ţii cu Inchiziţia, cu poliţia musulmană (sau cum s-o chema instituţia de prin ţările islamice care dă cu biciul în femeile cu capul prea dezgolit), cu legea şi pulanul (stil Putin sau, mai rău, stil Kim Jong-Un), dar tot vor fi oameni care, în secret, vor încălca tradiţia. Austria e o ţară destul de gay-firendly (de zilele diversităţii e steagul gay pe toate tramvaiele din Viena). Şi UK e cam la fel. Şi, totuşi, ţările astea o duc mai bine decât noi… Să vedem şi partea plină a paharului: pe planeta asta sunt destul de mulţi oameni, în curând vor fi prea mulţi. Un cuplu gay/lesbi nu lasă urmaşi. Pe când în statele subdezvoltate şi tradiţionale, precum şi în unele state care se consideră civilizate (gen România), unde oamenii sunt îndoctrinaţi de mici cu diverse valori religioase, apar familii cu 10 copii sau mai mulţi, la oamenii săraci (şi cu portofelul şi cu duhul), care nu sunt în stare să treacă peste ce li s-a băgat pe gât şi care merg pe principiul,,dacă nu aş fi putut să îmi permit un copil, nu mi-l dădea Dumnezeu”. Iar prostia asta a lor o plătim tot noi, pentru că aceşti oameni trăiesc din ajutoare sociale şi din alocaţiile copiilor. Nu mai zic cum e prin ţările arabe şi prin India, unde fetele se vând ca animalele la târg, tot în numele valorilor tradiţionale. Astea sunt probleme mult mai mari decât faptul că Eurovisionul a fost câştigat de un gay travestit.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>