despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la muncă!

… primăria Sectorului 1 – cea de pe Banu-Manta – e una dintre cele mai frumoase clădiri administrative ale orașului.

Știți că e închisă; la fel ca și primăria mare, se renovează. Și la fel ca și primăria mare, în tot acest timp activitatea instituției în sine a trebuit să fie mutată, într-o clădire potrivită pentru birouri, unde se plătește chirie. Și dacă te-ai gîndi că o primărie ar avea cum să negocieze, în orașul ei, o chirie avantajoasă, păi tu, cetățene, nu știi pe ce lume te afli.

Așadar, activitatea de renovare merge domol; ba chiar stă. Bunăoară, primăria sectorului 1 trebuia să fie gata – pe hîrtie –  acum trei ani. Dar nu-i gata nici azi, și nici nu prea-ți vine a crede că va fi gata curînd.

Aici, s-a stat. În ultimii trei ani, practic, nu s-a făcut nimic – nimic vizibil.

Zilele astea se face ceva vizibil – iacă, se montează schele de jur-împrejur:

… taci că-i bine. Ori iese roz, ori nu mai iese de loc.

9 comments to la muncă!

 • Ando

  Asta-i culmea !!! anul trecut,prin toamnă, am făcut câteva poze cu “ţuguiul” neterminat al turnului

  http://arhitectura-1906.ro/2012/06/primaria-sectorului-1-banu-manta/

  Mi-am zis,atunci,că nesimţirea are o limită şi că se vor termina odată lucrările…M-am înşelat amarnic.

 • hm

  n-are limite, nesimtirea!

 • Nesimtire, dar si comoditate. Presupun ca o buna parte din politrucii, pardon profesionistii din primaria sect 1, deja si-au construit case in Pipera sau Snagov, asa ca sediul de pe Sos.Bucuresti-Ploiesti li se pliaza mai bine(adica ajung mai usor cu masina la munca, iar pe Banu Manta pana ajungi..).

 • florin

  Cred ca nu a terminat Vasilica de facut pipilica si de aceea nu au terminat lucrarile.Cate filme s-au turnat aici cand era vorba ca protagonistii sa se casatoreasca si cate mariajuri nu si-au inceput primii pasi pe treptele acestei cladiri si de cate ori cand chiuleam de la Neculce sa merg la un film la cinema Grivita nu treceam cu fereala sa nu ne vada vreun tovaras de la sector…Ehe,amintiri din trecutul meu istoric.
  PS-Vasilica este nenea ala de statea cu sulita in varful turnului(era sa zic dealului).

 • hm

  Vasilica, saracu, o fi demult la REMAT…
  Deși pe hîrtie e dat jos pentru restaurare.

 • Ca si in cazul PMB, orice intarziere a lucrarilor inseamna prelungirea contractelor de inchiriere in sediile “provizorii”. Ce ar putea sa insemne asta?

 • cata

  Poate intre timp ii mai dau foc odata , ca acum vreo 3-4 ani cand tocmai terminasera de pus schelele si incepusera cu restaurarea.
  De aici trag io o concluzie ca asta e chestie veche la noi, ca saracu’ Mesterul Manole era sabotat de boierul vistiernic de fapt ,ma rog, de o parte a divanului domnesc , aia de pe stanga, care tocmisera niste talhari sa darame noaptea ce se construia ziua si in felul asta isi trageau spaga din materialele de constructie care trebuiau inlocuite. Sau poate chiar Mesterul Manole era mana in mana cu o parte a boierilor si nu punea ce trebuie ca ,constructia sa iasa bine si o tot lungea de la o zi la alta.Si a aflat Voda si a trebuit ca pedeapsa sa-si zideasca nevasta .
  Ce ziceti ?

 • hm

  zic că pare al naibii de plauzibil. Matale cam cauți un loc la academia de istorie….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>