despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

trezim copiii: răspuns la copilul cu cățeii

Chiar dacă DGASPC Sector 1 s-a deplasat pe teren, în zona indicată, nu a reușit să dea de acest copil. Să fiu sincer, nici eu nu l-am mai văzut pe acolo.

Repet şi vă rog: dacă vedeţi un cerşetor cu un bebeluş (dormind sau nu) în braţe faceţi repede o poză cu mobilulAr fi grozav dacă aţi sesiza direct situaţia la Protecţia Copilului (ca să fie cît mai multe reclamaţii de la oameni diferiţi) dar, dacă nu vreţi asta, trimiteţi aici pozele (nu uitaţi data şi locul exact) şi scriem noi la D.G.A.S.P.C.

Adresa noastră este simplybucharest@outlook.com. Adresele şi telefoanele Direcţiilor de sector sînt aici.

—————————————-

„Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul.

5 comments to trezim copiii: răspuns la copilul cu cățeii

 • florin

  La Metrou, Linia inspre Militari, in vagoanele vechi cerseste un tip inalt cu fratele sau, probabil cei care circula pe aceasta ruta ii cunosc pentru ca atunci cand intra in vagon se aseaza in genunchi si spun Tatal Nostru.

 • Laura

  foarte ciudat cum nu l-au gasit ei, eu il vad aproape in fiecare zi. uneori sta in fata la Help Net, alteori langa Spring Time sau pe la scarile de bloc dintre cele 2. il aduce un “domn” masiv de etnie rroma intr-o masina de teren, tot el cred ca il si preia seara tarziu. doar cainii se mai schimba. stiu oameni care asta-iarna i-au adus geci, plapumi, paturi – a doua zi era tot in tricou, tremurand pe ciment. am incercat sa intru in vorba cu el si in zece minute a venit un individ dubios si agresiv, am plecat imediat.
  bani nu i-am dat niciodata, doar supa calda si lapte asta-iarna si ceva mancare pentru catei ca asta e, I have a soft spot…

 • hm

  Nici eu nu ştiu cum de nu este văzut de DGASPC.
  În general, cînd se prind că au fost fotografiaţi, dispar în cel mai scurt timp.

 • DGASPC e instituţie publică, are program L-V 8-16 sau L-J 8-16:30 şi V 8-14. Dacă o fi un singur funcţionar care merge să verifice sesizările, şansele ca acesta să dea peste cerşetorii cu pricina sunt reduse. Asta presupunând că funcţionarul respectiv are timp să meargă pe teren.
  Ca fapt divers, îmi aduc aminte de divorţul părinţilor mei şi de ancheta socială obligatorie (adică funcţionarul trebuia să vină acasă, să vadă în ce condiţii stau) care a constat în întrebarea ,,te tratează bine?”, cu mama alături, urmată de ,,atunci nu mai vin acasă, şi aşa sunt multe cazuri şi nu e timp”.

 • hm

  Noi știm că nu se poate face o urmărire pe teren eficientă, și mai ales, cerșetorii o știu și mai bine.
  Unii au chiar program de muncă, se prezintă la post la oră fixă, mai conștiincioși ca noi, angajații.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>