despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

la Muzeul Tehnic

… de curînd, într-o Sîmbătă ploioasă – și, Doamne, multe au mai fost anul ăsta! – ne-am adăpostit de intemperii, un ceas și mai bine, la Muzeul Tehnic – cel din Parcul Carol, fost Libertății.

Nu mai intrasem, aici, de pe vremea cînd mă duseseră cu școala – cred; așa că tot ce era vechi în muzeu era ca și nou pentru mine.

E greu să nu-ți placă; dar e greu să nu-ți oprești mîhnirea cînd îți dai seama că acest muzeu ar avea nevoie de un spațiu de zece ori mai mare, de cincizeci de ori mai multe exponate, de o sută de ori mai multă istorie explicată: pentru că ar fi frumos să fie un muzeu al mîndriei noastre tehnice…

Ar trebui, zic – dar știți și voi: nu e…

Atît cît e, așa cum e, muzeul nostru tehnic nu trebuie ocolit.

Pozele dinăuntru n-au ieșit grozav deloc, așa că am selecționat doar… diverse plăcuțe amplasate pe fel de fel de mașinării și echipamente. Mie-mi plac plăcuțele astea, sînt pe măsura vremurilor, uitîndu-te la ele e aproape la fel de instructiv ca uitatul la mașinării în sine.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>