despre ce se mănîncă în București - și cu ce se mănîncă Bucureștiul

arhiva

cinci-șase

… o surpriză pentru cei rătăciți pe-aici în zilele astea de concediu! Două articole vechi…

Ai, Doamne-fereşte, cancer, leucemie, vreo boală teribilă care afectează un om din zece milioane?

Poţi să scuipi pe întreaga cercetare medicală şi farmaceutică mondială. Oricum face parte din conspiraţia dolarului. Poţi să te ştergi undeva cu studiile clinice efectuate zece ani de zile pe 3.000 de pacienţi din întreaga lume, pe diferite segmente de vîrstă, sex şi aşa mai departe!

Da, el, vraciul, tămăduitorul, omul-care-aduce-speranţa, terapeutul alternativ ştie!

Şi cum ştie el să-ţi dea o alifie făcută din păsat adus doar de la Cîmpu-Lung, din puf de păpădie, din petrol lampant, din urdă făcută din lapte de oi care au păscut pe partea însorită a dealului! Şi cum îţi spune el să te ungi de trei ori pe zi cu alifia asta şi apoi să te speli cu agheasmă adusă doar de la Schitul Atîrnata şi să-ţi clăteşti gura cu pipi de pisică vegetariană! Şi cum ştie el să se lase lăudat de specialişti medicali de talie mondială ca Ţuţu – Condurăţeanu, cum se invită la Diaconescu şi Oreste, cum publică el în Formula As, cum banează el toţi necredincioşii care rîd pe blogul pe care i-l ţine asistentul!

Da, doctoru’ de bătături ştie!

Şarlatanul, speculantul, hoţul, felcerul ratat – cum ştie el să-ţi redea viaţa, ungîndu-te cu sirop de ienupăr în care au stat la macerat seminţe de rădăcina-gardului! Tii, cum se mai vindecă tumorile, ca înţepăturile de ţînţar! Cît de simplu e! Trei clisme pe zi cu ulei de dovleac, un ceai de sîmburi de banană, un piure din conuri de pin cu argilă, un rasol de brusture – exact ce mînca Burebista, care a trăit în realitate 111 ani.

Da, doctoru’ de mătreaţă ştie!

Şi cum se înconjoară de diplome acordate de Societatea Regală Spaniolă de Vindecat Cozile Tăiate de Căţei, de Academia Norvegiană de Crescut Părul la Loc pe Piept, cum se-nscrie el în Anuarul Medicilor Specialişti în Tăiatul Biomolecular al Unghiilor!

– – – – – – – – –

E, lăcomia, un lucru bun? E, lăcomia, motorul progresului? Uneori aşa cred.

Da – cumpărăm întotdeauna cu o merdenea în plus. Cînd ne facem un sandviş, cumpărăm juma’ de chil de parizer, pe care-l băgăm într-o franzelă. Dacă ne e poftă de amandine, luăm trei – fiindcă dacă nu ne-ajung cumva două, ce ne facem atunci? Comandăm pizza cînd e promoţie – patru la preţ de trei; comandăm chiar dacă ultima  pizza – cea gratis – e doar cu ananas şi porumb.

3 comments to cinci-șase

  • Alex

    “Greed is good” a fost un pseudo-slogan lansat undeva in mijlocul anilor ’80, initial pe Wall-Street apoi trecut in “retail”, intr-o perioada de sfarsit de ciclu economic (oarecum similara cu ce se intampal astazi)prin care se incerca stimularea artificiala si ABERANTA a CONSUMULUI, devenit CONSUMERISM ! O schema piramidala PONZI, de toata jena, axata pe principiul ” mama prostilor e mereu gravida” in conjunctie cu “daca omul nu are nevoi reale de consum atunci ele trebuiesc inventate”..si umflate la maxim cele existente ! Gaura fundamentala este ca, nu poti largi la infinit baza piramidei X2 iar veniturile devin din ce in ce mai mici pana ce sistemul se sufoca, in propriul suc ! O varianta soft-pregatitoare a spanacului in care suntem astazi ! Stiinta economica nu inseamna doar Finante/Burse, acestea fiind doar sub-domenii de studiu, mijloace si instrumente si nicidecum motoare de dezvoltare ! Inapoi la baze, teoria economica restransa a factorilor de productie ce se studiaza (cred) la gimnaziu, explicata simplu: ca sa faci ceva ai nevoie de trei lucruri, Pamantul ca resursa, munca si capitalul..Cum pamantul este finit, atat ca intindere cat si ca resurse, capitalul poate fi abundent dar neproductiv (exact ca astazi) singura resursa viabila a fost si va ramane MUNCA…adica exact cea pe care o ignora toata lumea…No offense !

  • hm

    poate se poate face ceva, și fără muncă – asta pare a fi deviza noastră! Țintim la un Nobel pentru puturoșenie…

  • Alex

    …nu numai noi, e o adevarat “epidemie” in toata lumea !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>